2019-07-08
咁多款台式饮品当中,珍珠奶茶唔算系我No.1至爱,因为好多时我都觉得啲珍珠唔好食,但李圆圆嘅珍珠系令我一试爱上,想再饮再啜黎食嘅.李圆圆暂时系香港得两间分店,我两间都有去过,今次介绍嘅系佐敦分店,但其实两间分店嘅装修同饮品水准都无咩分别。今次饮左两杯,两杯都系珍珠系列,店员好贴心咁会问你系咪即饮,如果即饮,就会帮你插埋饮管同提示你只要搅5-6圈就够,避免啲珍珠变冻会变硬!李圆圆嘅珍珠甜味啱啱好,每一粒都有一样嘅甜味,软硬程度都适中,好好食.第一杯系黑糖珍珠鲜奶红茶,珍珠无得弹,但我唔系太满意个奶茶,因为太淡,饮落似系英式奶茶个种「奶水」状态,我个人麻麻地,下次都系饮黑糖珍珠鲜奶😆第二杯系黑糖珍珠奶昔,好少见有咁嘅组合,所以叫黎试下。我觉得应该改名就黑糖珍珠鲜奶沙冰,因为饮落系似沙冰多过奶昔个奶昔奶味都几浓,唔错!好适合夏天饮,饮完透心凉不过,要留意嘅系因为佢系沙冰质地,所以店员建议系买左之后10分钟要饮哂,如果你打算慢慢饮,饮一个晏就,就唔好拣呢杯啦!题外话,我觉得佢地个logo好可爱,而且印左红色中文字嘅杯真系好有台湾嘅感觉,大赞!
黑糖珍珠鲜奶红茶
黑糖珍珠鲜奶红茶