2024-10-13 134 浏览
见广告介绍佐敦开咗间新嘅湘菜叫回家湘,广告写住向预制菜say no,向机器手say no,哈哈,好似几得意咁就去试下啦。小店由国内人开业,店员全部讲国语,感觉好正宗㖞。店员好快送上落餐纸同热茶,枱面亦有qr code可用wechat落单。⭐干锅酸菜肥肠先来盘干锅肥肠,由小火炉控热,辣椒爽口微辣,肥肠真系几肥,咬落烟韧甘香,仲有唔少酸菜,酸酸辣辣十分开胃🤤⭐鲜炒黄牛肉第二度上嘅系鲜炒黄牛肉,近乎一枱都有叫呢味𩠌。牛肉嫩滑肉味十足,牛脂甘香,加上爆香嘅蒜头,真系超好味,净系呢样都可以食几碗饭啦😋⭐剁椒小芋头最后上嘅系小芋头,虽然有辣椒但其实唔辣嘅,咸咸地有麻油香,小芋头软软糯糯,好好味🤤⭐银丝卷朋友话主食叫个银丝卷试下,呢度啲银丝卷同平时上海舖食开嘅唔一样,细细个一丝丝,几可爱㖞😍入口香甜松软,好食。⭐五常米饭无饭落肚始终唔习惯,朋友最后都叫咗一碗五常米饭,有饭香,但个人觉得偏淋咗啲。小店有茶位费,而纸巾如果无用过可退返钱,唔使收加一,价钱都几抵食㖞。
⭐干锅酸菜肥肠
⭐鲜炒黄牛肉