2024-09-20 950 浏览
最近班友突然好想食泰国菜,咁我就话介绍佢地去旺角一间人气爆棚嘅泰菜餐厅 - 「泰」🥳。我地四人瞓午闭搅完,就直头掂住班啱嘅去啦!叫左以下几款菜式:💥泰式生虾刺身💥当生虾刺身遇上传统泰国风味,就系呢盘新鲜味美嘅生虾刺身,每只虾都足料好新鲜,带点微辣,搭配酱汁更添美味。💥腌酸辣凤爪💥𠮶啲酸辣凤爪,辣度恰到好处,有种回味无穷嘅感觉,每一只都腌得恰到好处,系我地嘅最爱。💥脆炸虾饼💥一入口,虾饼脆皮香喷喷,带有微微嘅虾香,又唔会太油,同酸辣酱一齐食,真系口味极佳。💥原个菠萝炒饭💥再来就系我哋嘅大菜 - 原个菠萝炒饭,菠萝嘅甜味同炒饭嘅咸香味撞埋一齐,系完全嘅极致享受,每粒饭都好足味。食完整顿饭,见到餐厅人流如织,呢间餐厅真系人气爆棚。埋单每人差唔多都系三百五蚊左右,价格相宜,物超所值。一试成主顾,一定再黎!👍👍👍
叫左以下几款菜式:

💥泰式生虾刺身💥