Duet cups寿喜烧牛肉阔面风干猪面𣍰肉卡邦尼阔面忌廉芝士配自家制糖渍士多啤梨窝夫价钱💲: $128/ $88/ $98好味程度😋: 4.3/5服务🍴: 3.7/5环境🗾: 3.7/5性价比🥢: 4/5回头率😚: 3.7/5-黄埔呢间理发店入面竟然仲内藏住一间cafe。星期五晚去到米气发觉太多人排就转场去左呢间,见门口无咩人,容易d等位。不过入面座位比较小,所以都有机会要等阵呀🫢 店铺以黑白色为主,加啲钢的元素,感觉时尚啲。门口都有一张outdoor枱,带住宠物都唔怕入唔到去!-✅✅寿喜烧牛肉阔面。西式得来又带点和风,上枱见到只好治愈的蛋黄🥰 呢个酱汁虽然用忌廉做,但加上甜甜的寿喜烧汁同木鱼,味道特别d。捞开蛋黄,令到成个汁杰身啲,包住每一条阔面😆 (但呢个蛋腥味比较出,唔喜欢生鸡蛋🥚味的朋友要注意啦) 阔条面口感烟韧,偏硬身,条条分明,系我钟意既😗 牛肉切成粒,不过肉味浓,食得出系高质牛柳😝-✅风干猪面𣍰肉卡邦尼阔面。呢个冇咁特别,但味道都唔差!同样有只治愈的蛋黄,面条挂上满满的蛋汁,加融左的芝士🤤 好creamy但唔漏!冇用忌廉的关系佢比寿喜烧个个更清爽。芝士的咸香+煎过的🐷面
Duet cups
服务🍴: 3.7/5
环境🗾: 3.7/5
性价比🥢: 4/5
回头率😚: 3.7/5

✅风干猪面𣍰肉卡邦尼阔面。呢个冇咁特别,但味道都唔差!同样有只治愈的蛋黄,面条挂上满满的蛋汁,加融左的芝士🤤 好creamy但唔漏!冇用忌廉的关系佢比寿喜烧个个更清爽。芝士的咸香+煎过的🐷面颊肉油份落晒个面到,好经典的味道🤩

🆗忌廉芝士配自家制糖渍士多啤梨窝夫。窝夫焗到好脆,但边位脆到有啲介口🥹 内里比较单薄,个人中意比较厚同带烟韧的,但呢个主要系食外层的边位🧇 糖渍过的士多啤梨真系好甜🍓 咬落索满糖水的士多啤梨,再加淋左大量呢个酱落个窝夫到,唔太好甜的我觉得有啲over😕 同埋酱汁比较稀,令个窝夫好容易变软… 配埋creamcheese食中和下个甜味比较好,但总括呢个窝夫都唔太系我钟意的🙈

虽然甜品失望左,但我钟意佢地的意粉全部都用阔条面,口感同挂汁能力都upup! 但意粉份量比较小,叫多个甜品先饱🫢 如果都系钟意粗面的,我觉得呢间都ok!

同区美食🍧: #piggyfoodiein红磡