2020-11-23
又系一年一度的母亲节 LOL正日前,我地又食一餐, 然后正日又再食另一餐同送礼物, 琳为人做的庆贺模式多数是这样呢次黎自助山食自助餐先我发现带爸妈食BUFFET系最好,因为佢地会因为见到好多野拣同食到饱而好开心但我系对自助餐冇咩好感的,一来我的QUOTA唔多了,唔想食太多, 二来自助山一贯做唔到贵精不贵多的原则,最怕系懒多野拣但冇样好食, 不过不过, 呢间自助山又真系唔错, 我有想再去的感觉个日有窗边位, 咁的其实只要望到香港夜景,个餐饭好唔好食对我来讲已经唔重要但食自助餐我会更奇怪,我会出去影哂有咩食先嫁LOL 唔会夹野食住自助餐的沙律BAR好令人安慰,夹几多都得的感觉好好除左对影哂先食好执著外,我对夹食物上碟的摆位都有一份坚持!睇完前菜, 睇冷海鲜老实说, 冻的海鲜一般都好难食, 除左长脚蟹而呢到的长脚蟹,不值一提, 其他的类型, 都系食过算.... 食完有D嫌浪费左QUOTA主食方面, 热盘因为多数有人即叫即煮, 碍于我都系有点SHY 哈哈就唔影住人地了,而且饭同面个堆原来我冇食, LOL 所以冇影但呢到的热食非常好,同非自助餐类的餐厅水准差不多~ 每人每次限攞的鹅肝同和牛块和牛
呢次黎自助山食自助餐先
不过不过, 呢间自助山又真系唔错, 我有想再去的感觉
个日有窗边位, 咁的其实只要望到香港夜景,个餐饭好唔好食对我来讲已经唔重要 但食 自助餐我会更奇怪,我会出去影哂有咩食先嫁LOL 唔会夹野食住 自助餐的沙律BAR好令人安慰,
夹几多都得的感觉好好
除左对影哂先食好执著外,我对夹食物上碟的摆位都有一份坚持!
睇完前菜, 睇冷海鲜
老实说, 冻的海鲜一般都好难食, 除左长脚蟹
而呢到的长脚蟹,不值一提,
但呢到的热食非常好,同非自助餐类的餐厅水准差不多~
每人每次限攞的鹅肝同和牛
块和牛呢, 就好唔得的,
但鹅肝就好好食~~~~
其他就还好啦 甜品位系食野前影定系正确,因为蛋糕比人切左忽就冇嫁喇!!!!!!! 原个咁影咪几靓 呢个海绵蛋糕底好好食! 有香蕉的野我必食 个绵花糖令人心情好好
呢到的甜品好多种类~~~~亦好味