2017-06-29
Zenon Cafe朋友跟我去试瑜珈堂,做完就去附近医肚,见到呢到有slow cook,就去试试Slow-cook chicken fillet ($118)上碟个木板好似砧板咁,好特别,大大块鸡扒,应该系slow cook 后再稍稍煎香,所以个皮金黄色,仲有好多香草,好like,唔食鸡皮嘅我都忍唔住试,不得了,好香口,仲有香草味添,最重要系皮同肉中间无肥膏,肉质亦嫩滑多汁Slow-cook Iberico Pork Loin ($168)连骨嘅黑毛猪猪扒,应该同鸡扒一样slow cook 后再稍稍煎香,所以个皮金黄色,仲有好多香草,一般嘅猪扒因为怕唔熟通常都比较薄,最多比两块你,呢到嘅猪扒比一般嘅厚身,肥瘦适中,肉质软稔,又juicyButterfly pea flower tea最近人气爆灯嘅蝶豆花茶,个个都好想睇佢变色,其实蓝变紫好简单,加柠檬汁就得,视觉效果胜过味道,简单啲讲其实即系蜜糖水,冻冻地,夏天饮都几舒服㗎!Strawberry delight全部都系好夏天嘅水果,有士多啤梨、橙汁、青柠汁等,再加梳打水打成,橙汁味最强,喜欢橙汁嘅人就最啱以后做完瑜珈又多个地方医肚
Butterfly pea flower tea
Strawberry delight