餐厅: 一遊
资讯:

今日同朋友庆祝生日,拣左呢间好有日本feel 嘅居酒屋,一入到去好似去左日本咁😍庆祝紧系要有酒先够尽兴😌staff介绍左呢款清酒🍶甜甜地好易入口👍🏻我地叫左刺身盛合五点,有牡丹虾、带子、油甘鱼、赤身吞拿鱼同三文鱼。刺身质素唔错👍🏻好鲜甜肥美再嚟一份蟹肉牛油果卷,蟹肉几甜,加埋牛油果口感好rich😋海鲜天妇罗盛合,款式够多,海胆、虾🦐、鱿鱼、池鱼、蟹棒、蕃薯、青椒等等,面衣好薄好松脆,估唔到居酒屋嘅天妇罗可以咁好食😳清酒煮蛤蜊石头汤,超级鲜甜,冇沙,我哋连汤都饮晒😋😋辣味噌扬豆腐,味噌带点甜味,豆腐外层少少松脆,吸左好多味噌酱,豆腐本身好滑,好好味👍🏻👍🏻生姜豚肉石头烧饭,好够热,带点饭焦👍🏻豚肉好稔,甜甜地带有微微姜味,唔错😋厚烧玉子软棉棉口感很好🤤串烧都非常出色😳牛肉车厘茄串酸酸甜甜,一咬爆晒汁。盐烧活鳗好厚好肥美爽口。鸡翼烧的皮脆肉嫩👍🏻👍🏻👍🏻再嚟多份原条鳗鱼饭,份量超大,鳗鱼又肥又juicy环境、气氛一流🥳食物、服务高质👍🏻好开心好满足嘅一晚🥳

再嚟一份蟹肉牛油果卷,蟹肉几甜,加埋牛油果口感好rich😋

清酒煮蛤蜊石头汤,超级鲜甜,冇沙,我哋连汤都饮晒😋😋

厚烧玉子软棉棉口感很好🤤

再嚟多份原条鳗鱼饭,份量超大,鳗鱼又肥又juicy

环境、气氛一流🥳食物、服务高质👍🏻好开心好满足嘅一晚🥳
  • 牛油果蟹肉卷
  • 串烧