2024-10-12 234 浏览
今日系旺角见到间门口劲grand既居酒屋,即刻吸引到我入去试下!无论系店门定系餐厅入面既装修,都比人一种好high class既感觉,带女朋友黎呢到食饭一定开心死佢呢到主打日式串烧,而且系用备长炭真材实料烧,sake款式亦非常之多六十余洲纯米酒山田锦,闻落好香,入口感觉好柔顺,饮完啲香气仲系口到徘徊梅酒好重梅子味唔会死甜,酸酸地好入口头盘有梅子蕃茄,好入味酸酸甜甜有新意得黎好开胃芝士千本渍作为下酒菜亦系一流,芝士食落唔会好肥腻,一边吹水一边食好过瘾串烧叫左五花腩、盐味手羽、鸡肉京葱,调味得好好唔会太咸。炭火烧真系唔同啲好香烧烤味,烧得岩岩好一啲都唔会干唔会㶶,好有水准豚肉生菜卷好特别,估唔到食落又几夹,有啲生菜系到令到豚肉食落无咁油腻自家制月见鸡肉棒,食落仲有一粒粒鸡软骨系到好有咬口,配埋蛋黄酱油好浓味最后仲叫左烧饭团,同样调好味唔会食落好似食白饭咁无味,再加上面头烧到嫩嫩焦香,好出色

梅酒好重梅子味唔会死甜,酸酸地好入口

头盘有梅子蕃茄,好入味酸酸甜甜有新意得黎好开胃