2021-03-30
太子又开了一间新咖啡店,位于枫树街,用猫既图案研成枫叶造店舖标志,取名枫子珈啡,净系店名同标志都很有意思,好想入去探索更多店舖走日系复古风,无论餐枱餐櫈、摆设都非常复古,最抢眼既莫过于咖啡机背后排列得整整齐齐既Fire King 杯,店主仲会用收藏既Fire King杯serve卑客人,真系好有品味呀Caffe Latte只Fire King杯真系好靓,但个拉花线条好幼,成个图案唔够实,唔知系咪有d失手呢Dirty 饮落味道好㶶,唔系好饮到咖啡香,因为阵㶶味好强烈,基本上连奶香味都遮盖了Yuzu Coffee Mojito Soda第一啖饮落系饮到香料既味道,好似咖哩味咁,搞匀饮后开始饮到d咖啡同柚子味,相信枫子用既咖啡豆系有阵强烈既㶶味,成杯都比个㶶味抢晒虎虾蕃茄蘑菇意粉意粉唔够热,个茄酱就好似系平时超市樽装香草番茄酱既味道,虾亦都唔够香枫糖芥末薯粒鸡块意粉意粉都系唔热,芥末味道就好似超市买到韩式吱吱装既蜜糖芥末味,最好味系个薯粒,炸得够香脆食物同咖啡我都系失望既,咖啡不是我喜欢既味道,食物味道亦都唔突出,唯一欣赏既系呢度既环境同装修
Caffe Latte
Dirty