呢排嘅人气台湾美食店一定非阿元来了莫属!因为我地足足排左一个钟先有得食!不过就算等耐D都值得嘅,因为佢嘅装饰布置都好靓,有暖暖车站、夜市档摊同埋个大戏院,加上播住D台湾歌,真系令人一解对台湾嘅思念。系排队嘅时候,侍应已送上点餐纸,等我地等紧嘅时候可以消磨下时间。排左60分钟终于到我地,等左咁耐,我地紧系叫多D啦。盐酥鸡嘅份量偏少,不过都好香,表皮好脆,鸡肉嫩滑多汁,唔错!综合甜不辣是友人叫的,真系有好多款,好抵食,而且味道也跟在台湾吃的差不多,不过D汁嘅酸甜味无咁重。炸花枝丸食落唔油腻,入面嘅花枝丸好弹牙,表面已有盐调味,但不会过咸。因为我好中意食菇,所以叫左个香菇羮汤饭,其实都唔可以叫汤饭,因为D羮好杰,似烩饭多D。不过味道好唔错,酸酸地好开胃,除左香菇,入面仲有大大粒花枝丸,食起黎口感丰富。最后当然要食我最中意嘅芋圆,不过唔知系咪加左百合,个糖水微苦,虽然芋圆烟韧,但对嗜甜的我来说总是差了一点点。总括黎讲,个环境同气氛一流,而且食物价钱唔算贵,如果唔怕等嘅可以一试。
排左60分钟终于到我地,等左咁耐,我地紧系叫多D啦。

盐酥鸡
综合甜不辣