2020-09-02 2318 浏览
星期六打算轻轻松松咁约朋友见一面,点知出到嚟已经下午四点 。系无咩选择下,我地最终简左Bistro Bloom一试。年几前嚟食过佢嘅Dinner半自助餐,今日就试下佢嘅Tea set~由于疫情下人流唔算多, 而且系下午嘅时间,有自然光打入餐厅,令到当下用餐环境好写意。Tea set价钱由90~16X 都有,比较贵可以食牛排,但我地两个人都无咩胃口,分别叫左一个Carbonara同番茄意粉。Carbonara第一啖入口味道唔错,质地都好好,但就愈食愈咸,两个人一路食一路疑惑厨师到底落左几多盐 ...相反另一个番茄意粉系对比之下就变得好淡,好似无调味咁,但意粉质地唔错。Tea set 仲包左一杯野饮,我地都叫左柠檬茶,糖浆同茶系分开上,呢点几加分加一后埋单我地两个人Total用左$190,呢个价钱嘅食物质素和环境尚算合理。但会唔会再返转头?有选择情况下应该唔会...
系无咩选择下,我地最终简左Bistro Bloom一试。

Carbonara

但会唔会再返转头?有选择情况下应该唔会...
2020-08-22