【天幕下的半自助晚餐,前菜甜品任食❗️】
最近返工返到好攰,難得唔洗OT即刻去Chill下~今次嚟咗朗豪坊頂層呢間西餐食飯,環境好舒適,係優質約會嘅好地點💕~!平時食西餐啲頭盤同甜品成日都到喉唔到肺🥲,但呢間Bistro Bloom 嘅半自助Dinner Set 真係好抵食😍,可能滿足有第二個甜品胃嘅女士們🍮

一個Dinner Set嘅價錢已經包埋自助沙律頭盤、飲品吧、精選湯、廚師推介甜品任選‼️‼️😍頭盤沙律都好多選擇,有齊水果,唔同嘅沙律配料~自助甜品區都有4️⃣至5️⃣款選擇‼️當中有嘅Dinner Set配搭亦係好多元化,一次過滿足哂我嘅胃口!

🔶 烤安格斯牛柳.法式芝士焗龍蝦 $395Angus Beef Tenderioin.Lobster Au Grain
我就揀咗主廚精選嘅安格斯牛柳配芝士焗龍蝦🦞安格斯牛柳肉質鮮嫩,配搭醬汁肉味更香,龍蝦肉質鮮甜,焗烤後的芝士香氣更濃郁,有齊視覺同味覺嘅滿足😌

🔷BBQ Pork Riblet & Herbs Spring Chicken
燒烤醬豬背骨.香草烤雞 $288
【天幕下的半自助晚餐,前菜甜品任食❗️】

🔶 烤安格斯牛柳.法式芝士焗龍蝦 $395

燒烤醬豬背骨.香草烤雞 $288
平時西餐最鐘意叫豬肋骨同燒雞,一個價錢就有哂兩款我最鐘意食嘅嘢😍豬背骨在燒烤後外焦里嫩,肉質鮮美,配上特製的BBQ醬,更添香甜。而香草烤雞亦保持了雞肉的柔嫩多汁,呢道菜嘅配搭真係啖啖肉呀😍

#Laglag美食推介
#foodielagblah旺角#foodielagblah西式
📍:Bistro Bloom (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓2號舖
#西式#半自助晚餐#約會餐廳#情調餐廳#diningresturant#旺角美食#朗豪坊#朗豪坊美食#mongkokfoodie
2024-10-29
庆祝纪念
纪念日
  • 半自助餐
2024-11-20 1095 浏览
位於旺角朗豪坊13樓的餐廳環境優雅,氛圍獨特,讓人感受到輕鬆愉快的用餐體驗。這裡提供多種選擇,包括單點和自助餐,我們選擇了半自助餐形式,只需點一個主菜,便可享用自助區的沙律、前菜、餐湯、甜品及飲品,性價比頗高。我們點了海蝦鮮魷魚半乾蕃茄意大利扁麵($242),麵條彈牙,海鮮鮮美,蕃茄醬汁濃郁,令人回味無窮。另一道法式芝士焗龍蝦龍蝦汁意大利飯($315),龍蝦肉鮮嫩,芝士香濃,搭配香滑的意大利飯,讓人感受到奢華的享受。自助區的沙律新鮮可口,甜品也十分誘人,讓整體用餐體驗更加完美。總體而言,這裡無論是環境還是菜品,都讓人印象深刻,值得再訪。

2024-11-13
2024-11-12 822 浏览
今日在朗豪坊shopping完,又累又餓。看到頂層的燈光設計很特別,於是到一間西餐廳試試。看到餐牌,令我眼前一亮:有半自助晚餐🤩這裡有不少甜品、沙律、海鮮,還有果汁、南瓜湯。試了芝士蛋糕、蛋沙律、紅菜頭、南瓜湯,全都做得很高質。烤安格斯牛柳、法式芝士焗龍蝦( $395)當侍應捧來時,牛柳的燒烤香氣已撲鼻而來,牛柳肉味濃郁,不覺油膩。龍蝦有滿滿的芝士和蝦膏,而且廚師十分體貼的已經將大塊的龍蝦鉗外殼破開了。蝦膏和薯蓉配搭味道一流。煙燻三文魚、黑松露忌廉汁意大利麵 ($235)黑松露濃郁的香氣四溢,忌廉汁令每一啖意粉都細滑可口,還發現忌廉汁裡頭有一些少少瓜菜,口感更有層次,煙三文魚的肉質厚嫩,正!

烤安格斯牛柳、法式芝士焗龍蝦( $395)

煙燻三文魚、黑松露忌廉汁意大利麵 ($235)

1K
2024-10-14 1435 浏览
一個價錢包含半自助餐跟一份主菜,光是這個暗藍的環境已經值回票價主菜🐷蜜糖燒德國脆皮鹹豬手$298好大隻好脆!巨大的豬手,驚人的肉量,外皮還超甜呢!🦞🍚法國芝士焗龍蝦汁意大利飯 $315用上波士頓龍蝦,釀入法國芝士,起肉後還相當多膏,意大利飯微微帶嚼勁!自助區沙律🥗吧生菜沙律 配千島 凱撒 油醋 和風汁 各有粉絲另外還有各國沙律🥗包括薯仔沙律,蛋沙律,南瓜沙律,煙鴨胸水蜜桃,紅菜頭沙律,炒雜菜,和風豆腐絕對不亞於酒店自助餐鬆餅跟餅乾,配上幾款精選芝士🧀亦是不錯多款甜品,最推介的還是朱古力撻 苦澀中帶甜味,其他款式有芝士撻,布朗尼,Tiramisu,咖啡慕士餅,牛奶布甸,草餅選擇相當豐富還有任飲菠蘿跟葡萄汁不過如果想點餐茶必須加$10*此店設有+1服務費Bistro Bloom (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓2號舖

一個價錢包含半自助餐跟一份主菜,
光是這個暗藍的環境已經值回票價

主菜
🐷蜜糖燒德國脆皮鹹豬手$298
好大隻好脆!巨大的豬手,驚人的肉量,外皮還超甜呢!

🦞🍚法國芝士焗龍蝦汁意大利飯 $315

自助區
沙律🥗吧
生菜沙律 配千島 凱撒 油醋 和風汁 各有粉絲

絕對不亞於酒店自助餐

鬆餅跟餅乾,配上幾款精選芝士🧀亦是不錯

選擇相當豐富

還有任飲菠蘿跟葡萄汁

不過如果想點餐茶必須加$10

*此店設有+1服務費

Bistro Bloom (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓2號舖
2024-10-13 1104 浏览
晚上嚟到朗豪坊頂樓鋸扒。印象中以前朗豪坊最高呢層唔係咁嘅樣㗎,唔知係咪裝修過嚟(?)頂層餐廳氣氛都幾唔錯,我哋揀咗入嚟食扒。我哋選擇咗semi-buffet dinner ,每人一個主菜,之後海鮮、沙律、甜品、湯、飲品自己出去任拎。🍄美國西冷牛扒牛扒多汁鮮嫩,有牛味,都幾大塊🍄燒烤醬豬背骨•香草烤雞個豬背骨啲肉鞋到呢,食完一啖就放棄咗。但個雞係好味嘅,好juicy🍄甜品及生果,味道就正正常常,芝士蛋糕好食啲

🍄美國西冷牛扒
牛扒多汁鮮嫩,有牛味,都幾大塊

🍄燒烤醬豬背骨•香草烤雞

🍄甜品及生果,味道就正正常常,芝士蛋糕好食啲

2024-09-04
2024-09-25 2212 浏览
位於旺角朗豪坊❣︎Bistro Bloom❣︎係一間食西餐嘅主題餐廳,餐廳設計概念來自巴黎嘅小酒館🍸座出面嘅位置仲可以享受埋浪漫🌹星空🌌天幕😍添,今晚我同朋友來嘆佢半自助餐Dinner,自助區可以任攞沙律頭盤,飲品,餐湯,甜品等等⋯⋯😋啫喱同蛋沙律我食左三轉🤤英式鬆餅我都好推薦👍🏻好香奶油味好綿軟。ミ★Dinner Setミ✫彡❣︎澳洲黑安格斯西冷牛扒•鮮蘑菇濃汁❣︎$358西冷牛扒肉質厚實,鮮嫩多汁,擺盤精緻,除左有烤蔬菜伴碟,仲有調味粉做點綴👍🏻❣︎煙燻三文魚 •黑松露忌廉汁意大利麵❣︎$235濃郁滿滿黑松露忌廉汁😋配上淡淡煙熏香味嘅三文魚,咸香滋味。❣︎飲品+$18❣︎凍朱古力香甜濃滑,Mocha香醇濃郁😋咖啡同朱古力味比例岩岩好。

ミ★Dinner Setミ✫彡
❣︎澳洲黑安格斯西冷牛扒•鮮蘑菇濃汁❣︎$358

❣︎煙燻三文魚 •黑松露忌廉汁意大利麵❣︎$235
濃郁滿滿黑松露忌廉汁😋配上淡淡煙熏香味嘅三文魚,咸香滋味。

❣︎飲品+$18❣︎
2024-09-23
2024-08-30 2732 浏览
♾️⭐️Bistro Bloom⭐️♾️同好友去左旺角朗豪坊13樓「Bistro Bloom」食一向都好鍾意嘅半自助晚餐,當晚係平日,都全場爆滿,所以想食就要預早book 位啦😉⭐️Semi-Buffet Dinner⭐️(6:30pm- 9:30pm)選一款主菜($215-395)+自助沙律頭盤+飲品吧+精選湯+廚師推介甜品任選➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿主菜:👁️‍🗨️烤安格斯牛柳,法國芝士焗龍蝦🦞($395)牛柳medium,肉質細嫩軟腍,每農一啖都覺得自己好幸福🥰,芝士焗龍蝦,濃香芝士配肉質飽滿嘅龍蝦肉,口感十足,經典配搭,無得輸👍👁️‍🗨️煙燻三文魚黑松露忌廉汁意大利粉🍝($235)黑松露忌廉汁好creamy,黑松露味道好出,意粉好掛汁,好滋味。➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿👁️‍🗨️自助沙律頭盤:沙律冷盤,每樣食材都好新鮮,除咗沙律菜外,有我最愛嘅南瓜、薯仔沙律、凍芝蔴醬豆腐、紅菜頭、木瓜、椰菜花煙肉🥓碎沙律、羽食甘藍😍等,仲有唔同嘅沙律醬汁、醋選擇,健康又好食。海鮮如蝦、青口、蜆都好鮮甜😋➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿👁️‍🗨️甜品:朱古力撻、咖啡慕𢇁餅及芝士餅賣相好靚,每樣都食左少少,芝士餅好crea
♾️⭐️Bistro Bloom⭐️♾️

⭐️Semi-Buffet Dinner⭐️

(6:30pm- 9:30pm)

選一款主菜($215-395)
+自助沙律頭盤+飲品吧+精選湯+廚師推介甜品任選

主菜:

👁️‍🗨️烤安格斯牛柳,法國芝士焗龍蝦🦞($395)

👁️‍🗨️煙燻三文魚黑松露忌廉汁意大利粉🍝($235)

👁️‍🗨️自助沙律頭盤:

👁️‍🗨️甜品
朱古力撻、咖啡慕𢇁餅及芝士餅賣相好靚,每樣都食左少少,芝士餅好creamy,唔太甜👍,咖啡慕絲夠幼滑😋仲有貴花糕、啫喱、Brownies 、豆沙甜點等👍

👁️‍🗨️飲品:
有菠蘿汁及提子汁,加$10 可以配鮮磨咖啡及名茶🥰

Bistro Bloom - Langham
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓2號舖
☎️35144227
2024-06-10 3431 浏览
話說周年紀念搵左間餐廳慶祝搵到朗豪坊sky bar個層係一個semi buffet dinner $498 per person當時做緊和牛推廣優惠 買一送一 超抵 主菜分別係日本和牛威靈頓同日本和牛味噌燒🐮威靈頓和牛真係超香奶味 勁軟糯 大推🍖至於和和味噌燒都幾大塊 不過相對地就失色d餐廳係semi buffet 有唔同咸食同甜品任拎沙拉都有好幾款 相當唔錯最後有兩杯野飲
話說周年紀念搵左間餐廳慶祝
2024-04-01
庆祝纪念
纪念日
2024-05-30 2813 浏览
今次黎到朗豪坊最高果層搵食見到呢層既餐廳特別有情調揀左呢間Mr.Steak旗下既餐廳試下原來係佢除左鋸扒之外仲有半自助餐Semi-Buffet最平二百幾果款意粉已經包埋餐牌上除左意粉仲有唔同既扒類可以選擇一個價錢包左主菜、自助沙律頭盤、飲品吧、精選湯同甜品任選美國品牌特級肉眼牛扒 $378肉眼扒都幾大塊 目測都應該有300g感覺好厚身 好juicy 仲有啲烤蔬果伴碟切開後見到油脂同肉既比例岩岩好中間仲呈粉嫩既顏色 入口軟腍 香氣撲鼻主廚精選 $398特選部位牛扒、大蝦、羊仔扒同煎帶子呢一set份量都唔細 除左有牛扒同煎大蝦羊仔扒同煎帶子都係每款2件 好夠食牛扒都係咁juicy 煎過既大蝦香味更突出蝦肉入口爽彈 帶子夠鮮甜 羊仔扒味道同口感都幾好 整體食物水準好高
今次黎到朗豪坊最高果層搵食
見到呢層既餐廳特別有情調
揀左呢間Mr.Steak旗下既餐廳試下
原來係佢除左鋸扒之外仲有半自助餐

Semi-Buffet最平二百幾果款意粉已經包埋
餐牌上除左意粉仲有唔同既扒類可以選擇
一個價錢包左主菜、自助沙律頭盤、
飲品吧、精選湯同甜品任選

美國品牌特級肉眼牛扒 $378
肉眼扒都幾大塊 目測都應該有300g
感覺好厚身 好juicy 仲有啲烤蔬果伴碟
切開後見到油脂同肉既比例岩岩好
中間仲呈粉嫩既顏色 入口軟腍 香氣撲鼻

主廚精選 $398
特選部位牛扒、大蝦、羊仔扒同煎帶子
呢一set份量都唔細 除左有牛扒同煎大蝦
羊仔扒同煎帶子都係每款2件 好夠食
牛扒都係咁juicy 煎過既大蝦香味更突出
蝦肉入口爽彈 帶子夠鮮甜
羊仔扒味道同口感都幾好 整體食物水準好高
🪩阿豬媽成日嚷住要食自助餐,但又驚太放肆食得太多,半自助餐嘅形式就最啱佢。同阿豬媽出咗去食飯,一定要食境添喇。旺角朗豪坊13樓天幕下的餐廳出名氣氛浪漫都已經好多年歷史,而《Bistro Bloom》有做半自助餐,地理位置真係fit晒熊妹同阿豬媽。📌《Bistro Bloom》推出嘅晚餐半自助餐,由晚上六至十點,先點一個主食,有意粉🍝、燒春雞🐥、脆豬手🍖、豬背骨🦴同牛扒🥩等等,另外自助沙律頭盤、飲品吧、精選湯同廚師推介甜品都係任食嘅,價錢為$228-$398,仲包一杯咖啡或茶,要加一。📌晚上朗豪坊的13樓用上星空深藍的燈光,形成成層都充滿夜空的感覺🌃,天幕下的餐廳就是這樣命名。📌入到《Bistro Bloom》燈光通明,餐廳好大,大致分為三個區域,有餐廳室外但都係室內的四人枱,室內門口幾張四人枱近食物位置,同埋另一邊多張大枱自成一角的室內大廳。美國品牌特級肉眼牛扒,$378阿豬媽嚟到扒房,梗係要食牛扒啦。食牛扒梗係揀最貴嗰款就試得出龍與鳳🐲。特級肉眼牛扒,成塊斧頭咁大,牛扒上面烤爐煎熱嘅格仔坑紋,一望就知火力十足🔥。點了5️⃣成熟,果然表面烤熟了,內裡肉質依然粉嫩,切落去都無根,就咁食牛味好
美國品牌特級肉眼牛扒,$378
美國品牌特級肉眼牛扒
特級肉眼牛扒,成塊斧頭咁大,牛扒上面烤爐煎熱嘅格仔坑紋,一望就知火力十足🔥。點了5️⃣成熟,果然表面烤熟了,內裡肉質依然粉嫩,切落去都無根,就咁食牛味好出,點多少少燒汁味道就加點調味,呢塊斧頭扒嘅size大到以女生嚟講真係食唔晒。

配菜仲有薯仔🥔,蕃茄仔🍅同埋椰菜花,加多一點纖維配搭,減少油膩及罪惡感。
傳統意大利千層麵,$228
點咗個肉食,就點返個麵食。都幾大一份,一大舊正方型切角的千層麵,面頭鋪滿熱溶芝士去焗,所以一上枱,芝士🧀熔係表面焗得金黃色,連埋蕃茄醬🥫一齊,紅紅黃黃好吸睛。食千層麵最佳嘅方法就係順着呢個正方形⬛️再切四等份小正方形◾️,就可以好均勻地每個人都可以食到成件千層麵嘅味道。
傳統意大利千層麵
一叉落去,每一層麵皮中間都夾雜著蕃茄肉醬,食落口就係想食呢份梅花間竹的層次感,而且肉醬饀料多到滿瀉,食下食下唔會感覺到食左好多麵皮落肚但又好飽肚,千層麵要整得好味真係唔容易。
自助沙律區
自助沙律區都幾多款色,有火腿芝士通粉沙律,泰式木瓜沙律,瑞士薯仔沙律,菠蘿雞柳沙律,蜜桃紅菜頭沙律,蛋沙律同羽衣甘藍粟米沙律,全部都經過調味,撈上醬汁,岩哂愛醬同沙律的熊妹同阿豬媽!
泰式木瓜沙律
當中,阿豬媽驚喜地發現泰式木瓜沙律係超乎想像的美味!這裡用上的係熟木瓜,並非一般泰式木瓜沙律用的生青木瓜,熟木瓜本身好夠熟好夠淋好夠甜,撈上的泰式醬汁再多一份酸甜味道,比起就咁當生果食的木瓜更為濕潤同滋味,阿豬媽急不及待地介紹熊妹一定要試下,當然,臭味相投熊妹都唔反對呢番言論🥲。

另外,喜愛吃沙律醬的熊妹都偏愛吃菠蘿雞柳沙律同蛋沙律,因為醬汁真係滿滿,而且材料份量十足,沙律控熊妹表示大🈵足!
自助沙律區
唔想食咁多醬汁沙律,可以自己調配蔬菜沙律,一大盤青綠的沙律菜🥬,再加上自己喜愛的醬汁,有千島汁,凱撒汁,蕃茄油醋汁,和風汁,份量自己調,大餐食咁多野,真係好需要呢盤青菜救濟一下。
水果
冷盤區
冷盤區仲有一啲海鮮:蝦,青口同蜆,然後有香草燒雜菜,蛋黃醬烤南瓜,日式芝麻凍豆腐,水果等等,講真,肚皮脹到試唔哂咁多。
甜品區
甜品
甜品區就有經典芝士餅、朱古力撻、咖啡慕絲蛋糕、北海道牛奶布甸、Tiramisu同桂花榚等等,熊妹當然挑選最愛的芝士餅試下!
芝士味唔太濃,有少許藍莓醬🫐作點綴,牛油威化餅底做得幾紥實,食落口都唔會散,唔錯!
咖啡慕絲蛋糕
另外,仲有咖啡慕絲蛋糕,入口幾軟滑同creamy,慕絲做到位,咖啡味唔算太重唔會太濃烈,🆗!
Tiramisu
Tiramisu 其實都幾值得推介!一大盆Tiramisu用大匙羹筆一大啖放入自己盤中,面頭灑滿了好厚一層的咖啡粉,入口時,整個口腔都怖滿咖啡粉,再細嚐mascarpone cheese 軟滑芝士口感,中間的手指餅好綿綿,成件事入口好soft,咖啡芝士味配撘得比例剛好,好容易就搞掂了成羹Tiramisu🥄。
📌整體來說,其實半自助晚餐雖然話得一款主食,其他就全部自助任食,但自助區款式真係幾多,而且沙律甜品都係大眾化,成件事以晚餐黎講仲要係牛扒先生集團出品,都無可挑剔之處。

2024-04-29
泰式木瓜沙律
水果
甜品區
咖啡慕絲蛋糕
Tiramisu
復活節假期的其中一個節目,就係帶mina去搵食😚,今日我就選左位於旺角朗豪坊頂樓的~Bistro Bloom,食返個Semi Buffet Dinner先!Bistro Bloom環境好Chill又舒適,地方寬敞,坐得舒適,服務員對小朋友態度友善,岩晒一家大細嚟食飯🥰今次點左以下食品:🌟爐燒嫩滑春雞春雞燒得皮脆香口,雞肉多汁又嫩滑,廚師燒到成功鎖住肉汁,唔會覺得乾👍份量大大份,岩晒鐘意食雞肉的Mina😋🌟安格斯牛柳伴大蝦安格斯牛柳 5成熟,口感鮮嫩又牛肉味道濃郁,扒身好厚又大大塊,大蝦鮮味重,口感彈牙,滋味滿分💯加配Semi Buffet Dinner:🥗沙律吧大量新鮮水果同新鮮蔬菜沙律🦐冷盤有蝦、青口及蜆🍰甜品芝士餅、朱古力撻、啫喱糖、奶凍及各款西餅🍹飲品吧菠蘿汁、蘋果汁、湯

今次點左以下食品:

🌟爐燒嫩滑春雞
份量大大份,岩晒鐘意食雞肉的Mina😋

🌟安格斯牛柳伴大蝦

加配Semi Buffet Dinner:
🥗沙律吧
大量新鮮水果同新鮮蔬菜沙律
🦐冷盤
有蝦、青口及蜆
🍰甜品
芝士餅、朱古力撻、啫喱糖、奶凍及各款西餅
🍹飲品吧
菠蘿汁、蘋果汁、湯

2024-03-27
2024-03-19 1973 浏览
𝙱𝚒𝚜𝚝𝚛𝚘 𝙱𝚕𝚘𝚘𝚖 𝒮𝑒𝓂𝒾 𝒹𝒾𝓃𝓃𝑒𝓇 𝒷𝓊𝒻𝒻𝒻𝑒𝓉包包生日月緊係繼續約食生日飯今次揀左 @bistrobloom 既半自助餐餐廳,位於朗豪坊頂樓,在藍色天幕下既餐廳一入到餐廳就會經過自助餐區,主要有沙律 海鮮 甜品 湯品 麵包飲品,選擇不算好多,都好齊全😍今次我地點左2款set dinner就可享用自助餐區既食品爐燒嫩滑春雞雞肉多汁嫩滑,底部既薯蓉襯托住牛油既香味加上春雞既雞油,原來都幾好食,吾會太油膩主廚精選特選部位牛扒 羊架 帶子 香辣大蝦牛扒以5成熟上,肉質軟腍帶子有兩大粒,兩面煎到金黃,有鮮味羊架吾會太蘇,肉質鬆軟Juicy香辣大蝦,蝦肉爽脆主食仲包左一杯野飲享用原主餐當然吾好忘記仲有甜品吧包媽發現竟然有啫喱糖,真係童年回憶餐廳座位闊落,令包媽 包包同朋友成個用餐過程都好舒服,而且服務十分周到,食物份量都好十足,性價比高,環境舒服,所以成餐飯我地都食得好開心
𝙱𝚒𝚜𝚝𝚛𝚘 𝙱𝚕𝚘𝚘𝚖
𝒮𝑒𝓂𝒾 𝒹𝒾𝓃𝓃𝑒𝓇 𝒷𝓊𝒻𝒻𝒻𝑒𝓉

包包生日月緊係繼續約食生日飯

主廚精選
特選部位牛扒 羊架 帶子 香辣大蝦
牛扒以5成熟上,肉質軟腍
帶子有兩大粒,兩面煎到金黃,有鮮味
羊架吾會太蘇,肉質鬆軟Juicy
香辣大蝦,蝦肉爽脆

主食仲包左一杯野飲
享用原主餐當然吾好忘記仲有甜品
包媽發現竟然有啫喱糖,真係童年回憶

2024-02-26 1712 浏览
長崎和牛 $498NAGASAKI WAGYU自助沙律Salad Bar精選餐湯Soup of the dayMAIN日本和牛威靈頓芝士焗茄子, 油封櫻桃蕃茄,松露薯蓉Japanese Wagyu Beef Wellingtonegglant gratin, cherry tomato confit, truffle mashed potatoand日本和牛味噌燒芝士焗茄子, 燒玉子, 蕃茄本菇意大利飯Japanese Wagyu Beef Misozukeegglant gratin, tamagoyaki, shimeji mushroom tomato sauce甜品吧Dessert Bar鮮磨咖啡或茶Freshly Brewed Coffee or Tea整體好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭{沙律 餐湯 甜品 都係在外面自助吧自取 款式都好多 沙律和甜品都有8款以上 除餐湯外 還有提子汁和菠蘿汁可自取 自助吧還有海鮮 芝士 水果 海鮮有3款 都很鮮甜 主菜方面 兩款既份量適中 牛威靈頓肉質很軟身 外層微微既香脆 另外和牛扒 肉質緊緻 不難咬開 牛味香口 但脂肪有點多和厚 肉
長崎和牛 $498
NAGASAKI WAGYU

自助沙律
Salad Bar

精選餐湯
Soup of the day

MAIN
日本和牛威靈頓
芝士焗茄子, 油封櫻桃蕃茄,松露薯蓉

and

日本和牛味噌燒
芝士焗茄子, 燒玉子, 蕃茄本菇意大利飯
Japanese Wagyu Beef Misozuke

甜品
Dessert Bar

鮮磨咖啡或茶
Freshly Brewed Coffee or Tea

整體好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭
{沙律 餐湯 甜品 都係在外面自助吧自取 款式都好多 沙律和甜品都有8款以上 除餐湯外 還有提子汁和菠蘿汁可自取 自助吧還有海鮮 芝士 水果 海鮮有3款 都很鮮甜 主菜方面 兩款既份量適中 牛威靈頓肉質很軟身 外層微微既香脆 另外和牛扒 肉質緊緻 不難咬開 牛味香口 但脂肪有點多和厚 肉和脂肪不夠平均 食完主菜後 還可以點餐飲 奶茶 咖啡 檸茶/水 等等...凍或熱都可以 外面水果有3款 都很新鮮 甜品介紹牛奶布甸好好味😋 其實$498 兩個人都算幾抵 好多野食 食物亦好好味 冇hea整 自助吧食物亦新鮮 refill都好快 款式適中 整個餐都好滿足👍🏻}
2024-02-22 1457 浏览
今晚約了朋友新年團拜食飯,本來是訂Sky Bar, 但朋友說這間餐廳食物不錯, 所以入座這間餐廳,一行四人,見環境尚算清靜,怎料坐下不久,隔離枱坐下了客人,說話像是在街市上賣東西,吵到令人討厭,食物質素十分差, 我們點了四客semi buffet,兩客肉眼排,兩客魚,當我食到一半魚時,感到有點不對勁,魚肉味道很重梳打粉味道,朋友笑我食慣住家飯, 過了一會,坐在對面的朋友說她也聞到魚嘅味道不對勁, 我回到家,刷完牙,口腔仍然有一種”嗱著”的感覺….以後都不會再來🥺🥺🥺
2024-02-21
用餐优惠
現金券
2023-12-23 1559 浏览
Semi-buffet 永遠係小妹肚仔餓之選適逢就到聖誕節🎄揾一間氣氛一流嘅餐廳食餐豐富晚餐係必須嘅😎Semi-Buffet Dinner🍽️龍蝦汁美國帶子意大利飯🍽️爐燒嫩滑春雞配自助沙律吧、飲品吧、湯及甜品🌟沙律吧選擇好多,基本有薯仔沙律、凱撒沙律、蜜桃雞肉沙律、羽衣甘藍、紅菜頭等,海鮮仲有青口、蝦、蜆,未食main course已經半飽😂 飲品有菠蘿汁同埋提子汁任飲,另配一杯餐飲🍹甜品最出色就係北海道牛乳奶凍同埋Tiramisu👍🏻餐廳位於朗豪坊商場頂層,喺天幕下嘅餐廳環境同氣氛都一流,非常推介嘅一個chill chill 地方🫶🏻
Semi-buffet 永遠係小妹肚仔餓之選
適逢就到聖誕節🎄
揾一間氣氛一流嘅餐廳
食餐豐富晚餐係必須嘅😎

Semi-Buffet Dinner
🍽️龍蝦汁美國帶子意大利飯
🍽️爐燒嫩滑春雞
配自助沙律吧、飲品吧、湯及甜品

龍蝦汁美國帶子意大利飯
沙律吧