2024-05-05
观塘嘅嘢食真系好多选择,不过每次都会想试吓工业区𠮶边嘅新餐厅,因为地方又大坐得又舒服😌今次就试吓呢间日作食堂,因为Openrice见到佢地方又大又靓🫶🏻一入到门口已经好和式,有一种清新舒服嘅感觉墙上面仲摆咗有好多唔同日本特色嘅画,睇得出店主系好喜爱日本文化,taste仲好好🤣净系望入呢一间细房,已经好想坐入去🥺好可惜我地今日得两个人,当然唔可以霸住人哋嘅位置好在啱啱好六点到,暂时未系好多人,只系过咗半个钟到已经坐爆晒😯😯👍🏼讲吓食物先,我叫左个鱼生饭定食,有拖罗,油甘鱼,大量鱼子,带子刺身,大虾😍😍😍首先想讲既系我面豉汤入边有埋蚬,好鲜甜,暖胃鱼生饭既刺身,好新鲜,特别一赞嘅系拖罗,油脂分布好唔错,亦都冇乜筋👍🏼👍🏼另外朋友嗌咗个天妇罗定食天妇罗嘅材料有茄子,北海道带子,大虾,南瓜其实真系第一次食天妇罗有带子,估唔到有几夹😯😯特别一赞嘅系南瓜,又甜又爽最后仲叫左一杯柚子梳打同乳酸梳打,柚子梳打加左cream好有忌廉沟鲜奶既感觉,好fresh乳酸梳打都系好fresh又唔会太甜当然唔少得甜品😍一定要试佢最出名嘅布甸,个焦糖酱一啲都唔甜,而且布甸嘅质地唔会话太实,口感好好整体嚟讲食物嘅质素都
一入到门口已经好和式,有一种清新舒服嘅感觉
首先想讲既系我面豉汤入边有埋蚬,好鲜甜,暖胃
另外朋友嗌咗个天妇罗定食
天妇罗嘅材料有茄子,北海道带子,大虾,南瓜
最后仲叫左一杯柚子梳打同乳酸梳打,
柚子梳打加左cream好有忌廉沟鲜奶既感觉,好fresh
乳酸梳打
都系好fresh又唔会太甜
当然唔少得甜品😍
整体嚟讲食物嘅质素都好高,环境亦都好舒服,而且因为餐厅嘅内部比较大,唔会有好迫夹嘅感觉,朋友倾偈一流🫶🏻