2023-10-09
唔认真行都唔知,原来MOKO有一间门面咁靓既西式餐厅,睇餐牌野食都几吸引,就去试一试先😋当时12点零几分,餐厅啱啱先开门,所以入面只有2-3台客。不过时间接近1点就已经满座,睇得出都好多人帮衬。👍🏻餐厅有提供LUNCH MENU,不过我地就睇唔啱所以就选择左散嗌~最后我地叫左两个主食+两份小食+两杯饮品😋🍝黑松露蘑菇&温泉蛋意粉 $145,一上菜已经闻到淡淡既黑松露香味,再搞拌埋温泉蛋,令意粉吸收晒黑松露同温泉蛋既味道,越食越入味越香口🤤意粉黎讲软硬度适中,超易入口👍🏻蘑菇同意粉份量都唔少,食到最后亦唔会得返意粉而冇晒配料👍🏻份量掌握得十分之好~香煎比目鱼柳配红椒蕃茄酱,烤露荀,松子仁,芒果莎莎&薯茸 $168,一上菜就觉得卖相劲靓!!配料超多!!比目鱼都煎得啱啱好,皮有少少香脆,冇腥味,肉质又软嫩又香口,最重要系比目鱼既鱼刺超~少,唔惊会卡喉咙🤣配料就觉得薯茸有啲多,净系食薯茸都饱左🤣芒果莎莎我就第一次食,味道酸酸甜甜咁十分之开胃👍🏻意式肉丸,粟米片,芝士酱&蕃茄汁 $68,Nachos配上芝士酱&蕃茄酱简直无得顶💯不过我就觉得啲酱可以分开上,因为食到最后冻冻地啲酱搞到Nachos淋
餐厅有提供LUNCH MENU,不过我地就睇唔啱所以就选择左散嗌~ 最后我地叫左两个主食+两份小食+两杯饮品😋
冻鲜奶咖啡+榛子 $51,榛子味我就觉得淡左少少🤏🏻如果浓返少少会更好~
餐厅冷气就比较冻,所以啲野食都好快冻,所以一定要衬热食!一定要衬热食!一定要衬热食!价钱黎讲以呢个地区我就觉得都算合理既,食物质素都唔错,职员态度都好好,见到客人冇水都好快会自动斟、见到客人跌左啲餐具/纸巾都会主动过黎话帮手更换,虽然餐饮业黎讲呢啲行为好基本,但依家有几多餐厅职员系可以做到😢?欣赏!
下次会想再黎试下啲Pancake / Toast,呢啲好似先系主角🤣