2024-07-09
今日返屋企既路上留意到新开左一间上海菜餐厅,系出面已经望到餐厅内部装潢精致,配合埋简约现代设计,我就决定入去试一试佢可能系接近下午茶时段,无乜食客,我既牛肉面好快就出现系我台面。而红烧牛肉清汤面嘅汤头醇厚而唔油腻,每一口都能够感受到牛肉嘅鲜美同汤水嘅香甜。牛肉炖得啱啱好,既保持咗肉质嘅柔软,又完全吸收咗汤汁嘅精华,配上爽口嘅面条,令人一试难忘。餐厅仲提供咗好多款配菜同其他传统上海菜,让人可以全方位体验到上海嘅地道饮食文化。加上,店员嘅服务都非常出色。佢哋亲切有礼,确保每位客人嘅需求都得到满足。呢种服务令整个饮食过程更加愉快。最后我坐左一个钟先离开,期间无比店员收野赶人走既感觉。环境甚至唔输比卖环境既cafe。真系一个令人惊喜既发现,我之后经过都一定会再来帮衬。