2007-10-24
忙里偷闲去了和花亭食sushi。之前都食过两、三次,总觉得呢间野好黑,有时连系咩寿司都看得不清楚。两人食咗10 碟sushi + 一碟炸物。炸蚝:好细只,蚝味不浓;胜在即叫即炸,够脆够热;但比起峰ge特大炸蚝真系逊色好多半熟虾: 其实即系峰虾,半透明o个只,肉质无峰咁爽咁厚咁新鲜,一般汁煮蚝: 都系好细粒,唔够蚝味三文鱼:回转带上系无出过,要叫的,不过可能都平野无好,好瘦,又薄,仲要上枱时"luc" 头"luc"骨,断断吓咁吞拿鱼:ok lar...不过都系切得好薄粒贝:好爽好鲜赤贝:唯一一样好过峰,好鲜好爽,仲系两件唔同款,一件有紫菜,呢个combination & presentation 唔错牛肉他他:系生牛肉,好有牛味,不过好多根,我完全咬唔开...吉列虾:唔得,虽然系即炸够热够脆,但系只虾已经o拿到无晒味!仲有do拿口添!总括黎讲,我都系钟意峰多d,起码环境够光猛,又坐得舒服好多。
两人食咗10 碟sushi + 一碟炸物。
汁煮蚝: 都系好细粒,唔够蚝味
吞拿鱼:ok lar...不过都系切得好薄
粒贝:好爽好鲜