2024-07-15
个人认为系最有日本local串烧店风味嘅居酒屋!餐厅主要做日式串烧,我哋点了好多款不同的串烧,可以讲每一款都好好食有几款特别出色。串烧汁调味非常好,唔会浓烈盖过食材本身嘅味道,再加埋厨师熟练嘅烹调技巧,每样食物都系刚刚熟,非常juicy。🌟烧带子$78两大粒带子,系好大粒,用紫菜包住又脆又软嘅口感,带子鲜味突出。🌟白鳗鳗鱼烟烟韧韧,烧得刚好,所以汁液饱满,外皮超脆,好味到我哋每人食咗两串。🌟鸡皮餐厅挑选唔算系最肥腻𠮶种鸡皮,烧得干爽,食落又脆又有油脂感,好香。🌟牛肉春菊卷🌟莴苣豚肉卷呢两款卷物比较特别,外面比较少食到,牛肉春卷系用牛肉包煮茼蒿,莴苣豚肉卷系用猪肉包住椰菜,肉汁渗入菜入边,食落juicy有肉香。🌟北海道白粟米是日限定菜式见到要即刻点,日本白粟米特有香味同甜味,生食最正。🌟免治鸡肉月见鸡肉,蘸生鸡带水非常鲜美滑嫩。仲有好多: 大葱鸡脾肉、牛舌、牛小排、汁烧牛肠、鸡翼、烧茄子、饭团、黑豚腩肉、白桃 Soda提子 Soda多款串烧都好好味,仲有好多日本清酒、梅酒、梳打汽水,我觉得坐吧枱气氛最好,平日几full,最好有预约 。
🌟烧带子
🌟白鳗
🌟鸡皮
🌟牛肉春菊卷
🌟莴苣豚肉卷
🌟北海道白粟米
🌟免治鸡肉
月见鸡肉,蘸生鸡带水非常鲜美滑嫩。
白桃 Soda
提子 Soda