2019-10-23 897 浏览
呢间环境优雅,如果情侣黎可以坐户外对住个civic square感觉几浪漫,同朋友黎可以chill下吹下水。初时睇落场地细细地,户外有几张枱,室内大少少,但原来可以上多层地方大啲。我哋两个叫咗一个前菜、两个主菜、同一个甜品。前菜系烟三文鱼及羊奶芝士配酵母包,主菜分别系香蒜牛油野生虎虾同慢煮红酒牛颊肉﹐而甜品系红魔鬼丝绒蛋糕。以上都系招牌菜 (signature dishes),话哂大乡里第一次黎。然而我几惊喜系佢菜单有不含麸质菜式(gluten-free dishes),对于一啲重视健康嘅人系好贴心嘅做法,我好少见餐厅咁讲究!前菜烟三文鱼及羊奶芝士配酵母包食落好新鲜又开胃。主菜慢煮红酒牛颊肉感觉好特别,啲牛肉好松软入口即溶。另一个香蒜牛油野生虎虾啲虾好鲜甜真系一番!而个薯蓉隔左一段时间仲系热。至于甜品红魔鬼丝绒蛋糕有好几层,啲士多啤梨味唔错。有样要注意系主菜预设系薯蓉,如果想食薯条记得同侍应讲,唔系就会好似我哋咁。😂😂总结黎讲食物质素高水准,环境佳,唔算多人,赞!

总结黎讲食物质素高水准,环境佳,唔算多人,赞!