2023-10-31
今日特登过大角咀揾呢间听闻系由罗马大厨主理嘅意大利餐厅,店入面比我想像更宽敞,座位舒适,灯光气氛上亦感觉唔错。🍴牛肉酱粗管意大利粉纯用牛肉制作嘅蕃茄肉酱,加上两只手指咁粗嘅大管意大利粉,最后洒上格拉娜帕达诺芝土碎,食落肉味香浓,蕃茄嘅酸甜适中,仲带有意大利芝士嘅香味,越食越开胃。🍴亚洲式烤鲈鱼上枱果阵吓咗一跳,超级大条鲈鱼绝无欺场😂,原条烤制后再铺上由香茅、芫茜、番茄、红葱头制作嘅酱汁,味道方面最抵赞佢系完全无腥味而且肉质够晒滑,鱼肉本身味道清淡,但捞埋酱汁一齐食味道就fit晒,伴碟嘅沙律菜都好好味。🍴即制手功提拉米苏即叫即制嘅提拉米苏,外表同外面食开嘅好唔同,口感方面手指饼非常松软,芝士忌廉亦够滑,食落咖啡味非常强烈且带有酒香,甜道适中,整体味道比较丰富,各种材料味道都好突出。🍴菠萝汁甜度啱啱好,饮落仲有粒粒菠萝肉,好饮😋。
🍴牛肉酱粗管意大利粉
🍴亚洲式烤鲈鱼
🍴即制手功提拉米苏
🍴菠萝汁
甜度啱啱好,饮落仲有粒粒菠萝肉,好饮😋。