自从试过地中海菜,一直好挂住果种酸酸甜甜的调味。Openrice揾倒呢间餐厅见环境几浪漫,约咗个朋友嚟chill下。今日餐牌有个Regular Set Dinner, 二话不说就拣咗。另外加咗个好多人赞的海鲜串烧,同一杯PMP Smoothie。野生藜麦沙律柠檬汁+藜麦+希腊芝士粒+洋葱彩椒青瓜好fresh的组合🌿PMP SmoothiePeach 🍑+ Mango原来系咁夹,劲好饮!Smoothie真系又滑又香果味!香蒜橄榄油意粉地中海特色的香蒜橄榄意粉,特别在调味有些少水瓜柳,呢种咸咸酸酸的味道提升咗普通香蒜意粉的层次。意粉煮得刚好,爽口,不会过熟,而且有浓郁的橄榄油香味。地中海烤鸡烤鸡拼薯条,听落无咩特别,点知原来别有用心。鸡肉腌得出色,食得出香浓的蕃茄+橄榄油香,而且鸡肉嫩滑,烤得刚刚好。海鲜拼盘串烧柠檬汁由上而往下滴,系几有新意的菜式。吞拿鱼三文鱼烧得刚刚好,鱼肉肉质鲜嫩!原条墨西哥青辣椒,意想不到的辣,辣得好过瘾,但真系超辣!西班牙油炸鬼伴雪糕香脆油炸鬼伴糖霜朱古力,口感不错。餐厅环境不错,墙画有艺术感,啱晒钟意打卡嘅我。台面灯有提升进餐情调,岩哂同朋友/另一半倾计,值得嚟

野生藜麦沙律

海鲜拼盘串烧

海鲜拼盘串烧

西班牙油炸鬼伴雪糕

西班牙油炸鬼伴雪糕
香脆油炸鬼伴糖霜朱古力,口感不错。

餐厅环境不错,墙画有艺术感,啱晒钟意打卡嘅我。台面灯有提升进餐情调,岩哂同朋友/另一半倾计,值得嚟!
  • PMP Smoothie
  • 地中海烤鸡