2017-07-17 171 浏览
放假相约朋友到尖东食晚饭聚旧,选择了一间叫“花月居酒屋”ge日本菜餐厅晚餐。餐厅系希尔顿大厦1楼,都非常容易揾。餐厅除了餐牌上面ge食物之外,仲有个料理长推介餐牌,就系一d厨师推介ge时令食材做ge菜式。坐低之后叫咗前菜,几款刺身同烧物仲有一个锅物。前菜系辛辣八爪鱼,有d青瓜同八爪鱼,加埋店家ge特制辣汁,比较开胃,fresh ge前菜。刺身叫了餐厅睇吓有冇新鲜既鱼,而决定咗食日本鲈鱼,爱侣鱼,靖鱼,金目腊鱼,距系由淡到浓味咁顺次序去食,刺身都非常新鲜,而且我最中意就系距个金目腊鱼,表皮轻轻火烧过,食落更加有口感,而鱼味浓郁,鲜。另外我哋都叫咗个烧年糕,外热内暖而且脆脆地会有少少甜味, 味道真不错。烧物叫了牛舌串烧,烧鸡翼,芝士年糕。牛舌串烧点埋个介辣酱非常正,牛舌厚,弹牙,有咬口,牛味浓。芝士年糕食落烟un,唔会好漏。锅物叫了黑豚肉朝鲜酱锅,类似韩式ge锅物,用料非常多,黑豚肉浓味,几正,锅入面有d杂菜等配料。环境舒适ge日式餐厅,刺身用料新鲜,几唔错,适合朋友过来聚会。
餐厅系希尔顿大厦1楼,都非常容易揾。
做ge菜式。

坐低之后叫咗前菜,几款刺身同烧物仲有一个锅物。

而鱼味浓郁,鲜。

烧物叫了牛舌串烧,烧鸡翼,芝士年糕。