2021-08-16
👧🏻😋👅🍽✨Hello India (尖沙咀汉口道)-❤️Set lunch就系得两款, 肉咖哩同菜咖哩, 但成个餐基本上都有齐晒我想食既印度野❤️有starter, curry, dal, rice, curd, naan/roti, dessert❤️本来个set冇包samosh(咖哩角), 但我地两个餐佢都放左粒系碟边, 好开心haha❤️系商厦环境好, 入面好阔落; waiter都著晒恤衫西裤咁, 有礼又专业, 会介绍下D食物, 仲识讲少少广东话🤣-🧑🏻💻🍱🍛Executive Set Lunch A $75 (with veg curry)Executive Set Lunch B $80 (with non-veg curry)-🥨Starter 脆饼✨好薄好脆既饼做前菜, 有两个sauce, 红色果个酸酸甜甜好好味✨其实就咁食个饼都正, 咸咸地有轻轻黑椒味-🥘Curry✨Set A系菠菜芝士咖哩, 入面有大大粒芝士粒, 重菠菜劲香浓✨Set B系鸡肉咖哩, 个汁酸酸地好开胃, 细细兜但都好多鸡肉, 食到劲想添饭!-🥠Samosh✨咬落去热辣辣, 个皮好酥脆, 皮薄馅靓-🌮Naa
Hello India (尖沙咀汉口道)
🧑🏻💻🍱🍛
🥨Starter 脆饼
✨其实就咁食个饼都正, 咸咸地有轻轻黑椒味
🥘Curry
🥠Samosh
✨咬落去热辣辣, 个皮好酥脆, 皮薄馅靓
🌮Naan & Roti
✨Naan就系平时食开软熟D, 好香牛油味! 点咖哩劲正
✨Roti我比较少食, 系全麦烤饼, 较硬身, 反而因为佢冇咁重牛油, 可更突出咖哩味
🍘甜品 Gulab Jamun
✨佢介绍时都唔听得太清楚, 返到去research先知
✨我第一次食, 觉得好正! 主要用面粉、奶粉和酥油揉制后油炸而成, 浸落藏红花同豆蔻味既糖水后, 表皮维持扎实口感,咬下后则软绵湿润, 有D似蛋糕仔
🇮🇳🍺Indian Beer $25
✨即开瓶开倒入玻璃杯然后就收左个樽, 都未睇到咩牌子, 饮落唔觉得有太大印度特色, 但系都几滑几好饮既
🥭🥛Mango Lassi $15
✨佢比平时既lassi更甜, 因为落左少少芒果汁, 所以平时唔钟意lassi太酸既朋友可以试!
加一服务费