2023-06-24 421 浏览
未去之前听好多朋友讲rosewood啲service 好差。但我又由酒店门口放低车去到食完饭攞番车,沿途所有人都好好服务啊!放低车后,礼宾先生问我去那里,我话去blu house, 跟住就一路有人带住我去到门口。 佢地表演食物嘅方法好得意,好似food court 咁,放哂出嚟,初初谂,话咁会唔会唔好食𠺢⋯⋯最后每个𩠌都好好食是超水准的意大利菜。八爪鱼鱼沙律,味调得好,份量也足够,肉质不梅也不韧Pizza 本来是display 柜到放著的,心谂死啦嚟到冻冰冰,最后来到是超脆底,是暖暖的温度刚刚好可以上手拿著吃。蚬肉意粉,那意粉的烟靭度不得了。Carbonara,细心的用了长通粉,每一口都装满了咸香芝士味的忌廉汁。 甜品叫了Tiramisu 正常,无特别好也没差😆 杯 mock tail 都抵饮,$100一杯我呢个水怪都饮左成两粒钟😂

最后每个𩠌都好好食是超水准的意大利菜。
八爪鱼鱼沙律,味调得好,份量也足够,肉质不梅也不韧
蚬肉意粉,那意粉的烟靭度不得了。
甜品叫了Tiramisu 正常,无特别好也没差😆
八爪鱼沙律
Beetroot  salad