2024-03-27
🙋🏻♀️早排同几位妈妈们一齐去整回乡证,一落轻铁站🚃就比呢间劲chill 嘅cafe - The Bay by Cafe au Lait 吸引住咗,上网一睇原来大厨👨🏻🍳曾经喺米芝莲餐厅任职过,我哋就梗系二话不说入去试吓啦🤩💁🏻♀️我哋一共试咗六样野👉🏻澳洲150天谷饲黑安格斯西冷牛扒🥩 + 香辣鸡肉汉堡🍔 + 带子蕃茄汁螺丝粉🍅 + 蓝天梳打🍹 + 伯爵茶朱古力🍫 + Cappuccino☕️ ,真系冇一样嘢令我哋失望,CP 值⬆️⬆️,好有水准呀,而且我哋仲加咗餐汤🥣同埋沙律🥗,暖笠笠嘅蔬菜汤🥣加埋酸酸甜甜嘅柚子醋沙律🥗,认真够哂开胃呀👍🏻🥩澳洲150天谷饲黑安格斯西冷牛扒7成熟嘅西冷牛扒未上枱已经闻到好香🤩,一切开已经见到好多汁好Juicy,咬落仲好嫩滑添,配埋伴碟嘅蕃茄仔🍅同埋彩椒仔🫑🍔香辣鸡肉汉堡微辣嘅鸡肉🍗加埋芝士🧀配埋外脆内软嘅汉堡包🍔🍅带子蕃茄汁螺丝粉 鲜甜嘅带子配上多汁嘅车厘茄🍅,再加埋酸甜嘅蕃茄汁,我哋好钟意🍹蓝天梳打渐变嘅颜色📸打卡一流呀,而且清清甜甜,令我好想一饮再饮😬🍫伯爵茶朱古力清新嘅伯爵茶🍵加埋浓郁嘅朱古力🍫,口感好creamy㗎☕️Cappuccino香浓嘅咖
🥩澳洲150天谷饲黑安格斯西冷牛扒
🍔香辣鸡肉汉堡
微辣嘅鸡肉🍗加埋芝士🧀配埋外脆内软嘅汉堡包🍔
🍅带子蕃茄汁螺丝粉
🍹蓝天梳打
渐变嘅颜色📸打卡一流呀,而且清清甜甜,令我好想一饮再饮😬
🍫伯爵茶朱古力
清新嘅伯爵茶🍵加埋浓郁嘅朱古力🍫,口感好creamy㗎
☕️Cappuccino
香浓嘅咖啡☕️加柔滑嘅牛奶🥛的柔滑,口感好丰富,拉花仲好靓添📸