2024-08-21
今晚约咗朋友食饭,谂住揾间大家就脚既餐厅,可以坐得舒服,又可以慢慢食。于是朋友就book左间佢试过既火锅店<不倒翁中日火锅料理>火锅店位置超级方便,佐敦地铁站A出口行多几步就到。由于朋友刚刚病好,所以今次我地叫得比较清淡,无叫到海鲜同刺身等。首先我地叫左椰青鸡锅。每次打边炉,我都钟意落食物前先试试汤底,品尝汤底最原始既味道,今次亦都唔例外。等了约五分钟,汤底滚起了!一开盖,就闻到非常浓郁既椰子味,再试试汤底,味道清甜滋润又惹味,我同朋友都忍唔住饮了一碗汤底!品尝完汤底后,我地就开始落鸡肉,一开始以为系冰鲜鸡,但原来系新鲜鸡,所以煮熟后既鸡肉特别皮滑肉嫩,而且没有雪藏味,口感弹牙而不韧,值得一试至于火锅食材,又点少得靓牛。我地另外叫左一盘金牌手切肥牛。肥牛比想像中高质,每一块肥牛都系薄切,肥瘦平均,食落肉质鲜嫩,入口即溶,食完仲有淡淡既牛肉香味停留口内另外想赞赞餐厅出单速度快,而且唔会漏单。我地另外叫左粟米、金菇、韭菜饺同油麦菜等,全部份量比想像中多,而且新鲜送到,无雪藏味,绝不马虎虽然我地今次散叫,不是套餐,但餐厅好好人,每人都有个糕点作甜品呢!今餐食得非常满足,重点性
火锅店位置超级方便,佐敦地铁站A出口行多几步就到。
今餐食得非常满足,重点性价比高,价钱不贵,而且位置方便,环境宽敞,可以一边打边炉一边睇电视,下次一班朋友如果想打边炉时都一定再来