2023-10-12
近排平日夜晚自助餐真系好低食,今次试W Hotel。KITCHEN 环境一流,虽然夜晚窗外好黑,睇唔到咩景,不过佢座位好舒适,空间好宽敞。食物方面佢唔算多,基本冷盘,沙律,热食,点心,寿司刺身,海鲜,甜品(雪糕系Häagen-Dazs)。味道无惊喜,正正常常。冻海鲜种类算多,长脚蟹,面包蟹,龙虾,虾,蛤蜊,青口。热食比较特别有炒蟹,羊架,猪肋骨,烧猪腩肉。另外,我最钟意佢野饮任饮,橙汁,苹果汁,咖啡,柠茶,想饮酒就要额外收费。酒店有3样特色食品,焗蟹盖,花胶,火焰雪山蛋糕,当听到铃声就可以去排队拎,佢呢个安排好好,厨师准备好,客人排队好快就拎到,非常顺畅。如果有follow我社交平台,我之前去过旺角康得思夜晚自助餐,同W 比康得思食物款式比较多,不过W坐得舒服啲,张枱好够大。两间平日价钱差唔多。