2022-10-12
朋友升职所以一齐约咗去荃湾呢间西式餐厅到庆祝同恭喜佢,餐厅嘅环境安静得耐又好舒适,啱晒咁耐冇见嘅我哋一齐慢慢倾吓计。见到店员推介佢哋嘅生蚝,原来系美国黄宝石No.2 生蚝,生蚝嘅size啱啱好,而且10分鲜甜都几高质。跟住呢杯传统意式鲜虾鸡尾酒卖相都几精美,爽滑鲜虾配上走香味,味道同口感都配合得相当好。然后想食啲香口嘅小食,之后叫咗炸西班牙软壳虾,食落香脆之余佢仲配咗个配辣沙律汁,配汁食汁冇咁干,而且香辣味道就令到炸虾更加惹味。仲有呢个澳洲蓝青口,佢就配辣根忌廉汁,青口好有鲜甜味,再加上忌廉汁更加creamy,而且辣辣地嘅味道令人更加食到唔停口,再加埋法式蒜蓉包,不错😋饮品就叫左杯Apple Flower,饮品用左高身玻璃杯装住,令到卖相更加精美,加上香甜嘅苹果味道,味道都几唔错。