2024-09-05
嚟到荃湾突然之间好想食台湾野🥹嚟咗哩间台湾餐厅😮今次嗌咗👇🏻👇🏻👇🏻眷村牛肉面 佢用嘅牛肉系牛展嚟块肉厚而且极度松软 可以话入口即溶咁🫣!佢嘅汤底牛味超浓郁 但饮完又唔会觉得口渴㖞我食碗面都饮咗好多汤😂起司肉松蛋饼佢嘅蛋饼比台湾嘅蛋饼薄比嘅肉松有好多 而且芝士靓仲可以拉丝添!真心卤肉大碗公好大碗卤肉饭😮啲卤肉粒粒分明唔会好细粒卤肉食落入口即溶好入味!静系食佢啲卤肉都可以食晒碗饭🤣🤣 盐酥鸡鸡肉外脆内软,食落会喷汁够juicy!💬整体🧀🧀🧀🧀间铺有层 装修偏怀旧 墙身有啲七八十年代嘅台湾街景仲有一张好特别㗎「士林车站」嘅画!系餐厅食野就觉得自己好似去咗七八十年代台湾😆📍 老厝边 (荃湾)荃湾大坝街25号地舖#食乜cheese #香港美食 #香港旅游 #荃湾美食 #美食 #饮品 #老厝边 #台湾餐厅 #hkfoodies #香港好去处 #港女 #打卡 #港女日常 #照骗 #荃湾必食 #荃湾餐厅 #荃湾好去处 #荃湾美食地图
嚟咗哩间台湾餐厅😮
今次嗌咗👇🏻👇🏻👇🏻
眷村牛肉面
佢用嘅牛肉系牛展嚟
我食碗面都饮咗好多汤😂
起司肉松蛋饼
佢嘅蛋饼比台湾嘅蛋饼薄
比嘅肉松有好多 而且芝士靓仲可以拉丝添!
真心卤肉大碗公
好大碗卤肉饭😮
啲卤肉粒粒分明唔会好细粒
卤肉食落入口即溶好入味!
静系食佢啲卤肉都可以食晒碗饭🤣🤣
盐酥鸡
鸡肉外脆内软,食落会喷汁够juicy!
💬整体🧀🧀🧀🧀
系餐厅食野就觉得自己好似去咗七八十年代台湾😆
📍 老厝边 (荃湾)
荃湾大坝街25号地舖