2024-12-02
最近喺屯门嘅 Lumos 用餐, 环境有气氛,食物质素都唔错 🍽️#### 餐点介绍1️⃣ **法国面包配香草忌廉芝士酱**:酱味道出色,配上松软嘅法国面包好适合,令人一试成主顾。2️⃣ **Tuen Tin Yuen**:混合咗百香果、抹茶同苏打水,抹茶粉沈喺杯边,品尝嘅时候有淡淡嘅绿茶香,清新可口。3️⃣ **Fake Gin Fiz**:用咗蔓越莓、覆盆子、青柠同姜啤,酸酸甜甜,青柠味道好突出。虽然冇酒精,但姜味十足,适合揸车人士饮用。4️⃣ **生蚝**:试咗GilLardeau(法国)同Irish Rock(爱尔兰),虽然好新鲜,但味道唔算特别,普普通通。5️⃣ **美国封门柳**:呢个部位有啲筋膜,但处理得唔错。我哋叫咗三成熟,外脆内嫩,牛味重。最值得赞嘅系底下嘅薯蓉,奶香味浓郁,搭配紫洋葱同青瓜嘅配菜,口味清新。6️⃣ **香脆炸薯条配黑松露酱**:薯条外脆内软,冇油腻味,就算唔配黑松露酱都令人停唔到口,真系超好味!🍟7️⃣ **意式茄酱烩菠菜扁意粉伴扒老虎大虾**:意粉熟到刚好,茄酱味道唔算酸,老虎虾表面烧得好惹味,肉质鲜嫩弹牙。值得一提嘅系,餐厅邀请咗不同嘅乐手现场表演jazz, 令到成个环境非常
#### 餐点介绍
值得一提嘅系,餐厅邀请咗不同嘅乐手现场表演jazz, 令到成个环境非常放松
最后呢一餐人均大约$600,整体嚟讲都物有所值,期待下次再来!