2021-09-19
📍上环 𝚂𝚑𝚎𝚞𝚗𝚐 𝚆𝚊𝚗❝环境服务一流既新式日本菜🥢❞Restaurant Week第2间水心餐厅💗系旗下既新式日本菜😋同屋企人星期日lunch黎😚环境好靓几grand✨店员都好有礼貌服务周到🤵🏻食物质素都好满意😙值得去✌🏻🍽𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 𝐖𝐞𝐞𝐤 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐌𝐞𝐧𝐮 $198 pp.💫𝑺𝑻𝑨𝑹𝑻𝑬𝑹𝑺会先上枝豆作前菜🥢💚🥬𝐒𝐩𝐢𝐧𝐚𝐜𝐡 (4/5)冷盘😌芝麻酱捞菠菜 有d脆米同芝麻 都几浓味🤣🐔𝐎𝐤𝐢𝐧𝐚𝐰𝐚 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 (4/5)咸甜炸鸡🍗细细粒够juicy 鸡皮炸得好香脆😋惹味重口味的~🐟𝐇𝐚𝐦𝐚𝐜𝐡𝐢 𝐏𝐨𝐧𝐳𝐮 +$58 (4/5)油甘鱼刺身 配上青瓜萝卜丝同酸汁 好fresh😌💫𝑴𝑨𝑰𝑵𝑺🐟𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐓𝐞𝐫𝐢𝐲𝐚𝐤𝐢 (4/5)好厚身🤤熟度岩岩好 好嫩滑多汁💦不过淡味左少少 酱汁多d/浓味d就好😙🍤𝐓𝐞𝐦𝐩𝐮𝐫𝐚 (4.5/5)好大份🤣咩都打孖上 有虾🍤西兰花🥦南瓜🎃蕃薯🍠洋葱圈🧅 洋葱圈同西兰花都有惊喜好中意💗佢会比埋几款唔同味既盐我地点 不过我就中意点天妇罗汁食多d🤤🥢🥩𝐔𝐒𝐃𝐀 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 +$148 (4/
❝环境服务一流既新式日本菜🥢❞
💫𝑺𝑻𝑨𝑹𝑻𝑬𝑹𝑺
会先上枝豆作前菜🥢💚
🥬𝐒𝐩𝐢𝐧𝐚𝐜𝐡 (4/5)
冷盘😌芝麻酱捞菠菜 有d脆米同芝麻 都几浓味🤣
🐔𝐎𝐤𝐢𝐧𝐚𝐰𝐚 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 (4/5)
🐟𝐇𝐚𝐦𝐚𝐜𝐡𝐢 𝐏𝐨𝐧𝐳𝐮 +$58 (4/5)
油甘鱼刺身 配上青瓜萝卜丝同酸汁 好fresh😌
💫𝑴𝑨𝑰𝑵𝑺
🐟𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐓𝐞𝐫𝐢𝐲𝐚𝐤𝐢 (4/5)
🍤𝐓𝐞𝐦𝐩𝐮𝐫𝐚 (4.5/5)
🥩𝐔𝐒𝐃𝐀 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 +$148 (4/5)
冇谂过咁大份😲5成熟 有牛味好juicy 都腍身不过有d位较难咬应该系因为有筋👀
💫𝑫𝑬𝑺𝑺𝑬𝑹𝑻
甜品系一人一个tart!! 惊喜地好食🥰酸酸既柚子酱配甜甜地又fluffy既蛋白霜✨tart皮系香脆曲奇皮💗喜欢!!
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Honjo