老公生日,话想食日本寿喜烧,上网揾到呢间,提早3星期前系OpenRice 订位。佢地晚市做6-8pm同8-10pm两轮。餐厅只得4张4人枱,墙身挂左几幅日本画,装修简单,见佢地枱上既灯罩积晒尘,环境俾我地的感觉好一般。侍应先递上两杯冻抹茶,饮落带点artificial 既蜜桃香,几特别。我地2个都拣左Set C 澳洲+日本A5和牛,谂住试下唔同产地牛肉的口感。无几耐就上三小碟前菜:和牛饺子、萝卜渍物同烧和牛吞拿鱼蓉寿司。和牛饺子饺皮厚度适中,一咬开有几多肉汁流出,可惜食到一大旧根,和牛碎味亦唔算好浓,有点儿失望。白萝卜配上柚子渍,呢个组合好难难食,味道正常,无乜惊喜。最好食系个寿司,和牛轻轻烧一烧,食到牛肉的油脂香,配上吞拿鱼蓉同少许酱汁,份量刚刚好一口食,唔错👍🏻。食寿喜烧前,职员会问客人所需饭量,同埋有无配料唔食,呢个系几贴心。职员烧每款肉之前都会先作介绍,整体我觉得日本A5和牛真系无得输,肉质柔软油脂香重,配日本无菌鸡蛋汁食更香滑,净食沾蛋两种食法,好满足 😋 当中肩胛芯最得我欢心, 肉味浓又够juicy😍 如果用埋个蛋汁黎捞饭食就完美。佢哋每烧一样新野都会落适量自家制寿喜烧汁,

白萝卜配上柚子渍,呢个组合好难难食,味道正常,无乜惊喜。

佢哋每烧一样新野都会落适量自家制寿喜烧汁,味道偏甜,愈食唔同配料会愈觉得咸,不过唔会去到好想饮水的程度。

和牛碎炒饭比较湿,味道正常。

甜品系豆腐雪糕,本身确认订座时话安排个生日牌插上去,但侍应唔记得左 😔 最后要我提佢地先记得,比较失望。

雪糕豆味浓入口几滑几creamy,好食😋

整体初次体验唔错,环境服务一般但食物质素属于中上水平,CP值高,可以一试。

如果想庆祝生日带蛋糕,呢度免收切饼费,系一个好选择。
三式前菜
和牛碎炒饭
豆腐雪糕
2022-08-31
$503.5 (晚餐)
庆祝纪念
生日