2021-09-03 69 浏览
谂住由香港站出发搭机场快线送朋友机✈️ 送机之前就同朋友喺站附近觅食🍴 之前净系试过呢度嘅brunch🍳🥓🍝 朋友未黎过 所以就同佢一齐试埋呢度嘅dinner🍽˜”*°•𝒀𝒐𝒈𝒉𝒖𝒓𝒕 𝒇𝒐𝒂𝒎 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝒃𝒆𝒓𝒓𝒊𝒆𝒔($58)🍓🫐•°*”˜今次介绍左个甜品先🍧 因为呢一餐令我最impress嘅就系呢杯yoghurt 啲乳酪打到泡沫状 好似洗面泡泡咁轻盈☁️ 小小甜 小小酸 加埋berries🫐同granola🌾 配搭清新✨˜”*°•𝑯𝒐𝒌𝒌𝒂𝒊𝒅𝒐 𝑺𝒄𝒂𝒍𝒍𝒐𝒑𝒔($148)🌱•°*”˜主角系冰冻带子刺身薄片 上上下下左左右右加左清爽青瓜薄片🥒 软滑牛油果粒🥑 同酸酸地嘅粉红色腌渍洋葱🧅 再淋上甜甜酸酸热情果酱 仲食到一粒粒热情果籽 成个配搭都好light好refreshing 但份量略嫌少左啲 真系好light好似食风咁🌬˜”*°•𝑩𝒖𝒓𝒓𝒂𝒕𝒂 𝑮𝒂𝒓𝒍𝒊𝒄 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏𝒔($148)🧄🦐•°*”˜呢个虾 食完感觉有啲混乱 就好似佢个卖相咁 除左食得出个虾肉结实 同埋见到啲蒜片之外 好似突然味蕾断路咁 唔系好知自己食到啲咩味😂❓˜”*°•𝑩𝒐𝒔𝒕𝒐𝒏 𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑹𝒐𝒍𝒍 2.

˜”*°•𝑩𝒐𝒔𝒕𝒐𝒏 𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑹𝒐𝒍𝒍 2.1 ($298)🦞🥖•°*”˜
佢嘅食法几有特色 面包同toppings系分开上嘅 配料同颜色都几丰富 有牛油果🥑 粉红色腌渍洋葱🧅 蜂蜜焦糖色almafi lemon🍋 味道似糖渍柑橘🍊 翠绿嘅西芹粒 同aioli 唔好嘅地方就系龙虾肉份量唔算多 肉质少少松散唔算好弹牙 多士四片但唔特别出色 咬落去冇惊艳嘅松软口感同牛油香 普通多士一块仲有啲啲熏黑 呢个定价未免贵左啲

不过呢度环境真系几舒适 职员非常亲切友善 整体黎讲用餐愉快=]

⭕️ Doubleshot by Cupping Room (中环)
中环苏豪荷李活道49号鸿丰商业中心1楼