2021-06-03
Chalet荃湾青山公路407-411号金荃大厦地下B铺 (8咪半对面)今日黎左呢间好有惊喜既西餐厅,成日搭车都会经过见到,终于都有机会试下。。餐厅位置就系青山公路近愉景新城既对面,如果地铁站行过黎都系几分钟好方便入到黎餐厅好欧陆式既感觉,好似去左欧洲d小镇入面既小木屋咁好舒服,而且员工既服务态度好好又有礼貌,非常殷勤,值得一赞见到meun入面选择都几多,不过我地决定叫两份set dinner, 贪佢除左有主菜之外,仲有齐晒面包,餐汤,头盘同埋甜品,够晒丰富先上浓郁既蕃茄汤,配埋热辣辣嘅餐包就啱晒我,而头盘方面我就比较钟意半熟吞拿鱼,自己第一次试呢个食法,原来都几特别,口感一流。。而法式肝酱食落好creamy, 配埋脆片食就最夹,唔会太漏鸭腿烤得恰到好处,皮脆肉嫩,而鸭肉保持住肉汁,绝对唔会觉得太干,口感一流。。而伴碟既配菜,除左望见靓之外,食落都唔错架,主要系芒果肉同橙肉,食完觉得好开胃呀顶级封门柳好重牛肉味,而且唔会太多筋,我地就拣左5成熟,觉得岩岩好,因为好怕牛肉太熟会好韧,值得推介最尾当然要食埋丰富既甜品啦,今日系面包布甸,望见已经觉得吸引,食落仲要系热热地架,好正