2022-09-22
今年先开既double 8 地点比较隐蔽 系炮台山同天后交界 餐厅主打手工西餐 环境不大但装修用心有特色 橙红色墙配上橙红色霓虹灯 相当有复古味道 环境带点昏暗适合三五知己嚟摸摸酒杯底 🥂BBQ原条美式猪肋骨配薯条🍟份量超大 轻轻一切已经骨肉分离 肉质软嫩 烧烤酱腌得入味 酸酸甜甜 不过个人认为偏酸 🍗龙虾汁蟹肉伊面 🦀 西式版既龙虾伊面 每条面都沾满左龙虾汁 个汁好浓郁 面质唔错尚算挂汁 加上干葱 更加香口惹味意式蕃蓉手制阔面配和牛脸额 🍅 好欣赏呢个手制阔面 弹牙又挂汁 意式蕃茸酸甜开胃 和牛脸额有两大旧 食落有肉汁 牛味浓郁🥩16小时慢煮和牛脸额伴薯茸 红酒烧汁和牛脸额肉同脂肪比例恰当 局部带有透明筋膜 经过慢煮焖炖好入味 配上红酒汁 味道更有层次 个牛油薯蓉都做得好滑🥔极佳安格斯肉眼扒 12安士值得一赞我地叫Medium 系真系做到Medium 而唔系煮过龙变左全熟👍🏻肉滑嫩滑 juicy 牛味突出 但可能调味实在太足啦 偏咸 成餐饭最唔推荐依个🙌🏻店员好靓仔 好养眼🥹 但份量偏细 女仔食可能刚好 但男仔食就未必够饱啦~另外餐饮都唔太好饮 柠茶柠水奶茶都唔得 建议饮返啲有特式既
BBQ原条美式猪肋骨配薯条🍟
龙虾汁蟹肉伊面 🦀
意式蕃蓉手制阔面配和牛脸额 🍅
16小时慢煮和牛脸额伴薯茸 红酒烧汁
极佳安格斯肉眼扒 12安士
店员好靓仔 好养眼🥹 但份量偏细 女仔食可能刚好 但男仔食就未必够饱啦~另外餐饮都唔太好饮 柠茶柠水奶茶都唔得 建议饮返啲有特式既饮品🥤
午市套餐(包餐汤或沙律及餐饮)
BBQ原条美式猪肋骨配薯条 $138
龙虾汁蟹肉伊面 $138