2023-09-21
食尽铜锣湾之泰式 — 小火山————————————————#泰猪锅 唔知大家有冇听过呢! 呢种食法我都系喺#小火山 第一次食!烧猪肉加打边炉两种食法,可以一次过体验到😋🔸 小火山经典泰猪锅拼盘 $318充满仙气嘅猪锅拼盘一上到嚟 仙气飘飘好适合打卡😍, 拼盘一共有四款唔同嘅高质猪肉, 例如伊比利亚黑毛猪梅花肉, 手切泰式猪颈肉等等, 一盘已经好够两个人食💯🔸小火山三味刺身一口杯 $138呢个小食超啱打卡🤗, 有新鲜生蚝,三文鱼, 同埋生虾嘅组合, 食得辣嘅朋友仔一定会好钟意🤪🔸芝士奶盖泰式奶茶 $58呢个芝士奶盖好厚一层,而泰式奶茶嘅味道唔会话好甜,系我钟意嘅味道,推荐!🔸 勿跑扮沙冰 $68呢个其实系新鲜椰青沙冰, 食完辣嘢一饮落去真系好爽😍, 如果平时钟意饮椰青嘅大家不妨都试下,啱饮!💗Overall comment:餐厅老板同职员都非常热情, 而餐厅环境都非常之有泰式风情,犹如置身于泰国market, 座位除咗有梳化仲有cushion可以挨 ,听讲星期五六日仲会有live band表演添!🥳🥳
————————————————
🔸 小火山经典泰猪锅拼盘 $318