2021-01-02 484 浏览
自从晚市禁堂食后 要相遇朋友既时间都被逼调早朋友无啡不欢 机缘巧合下揾到呢间小店差d揾唔到门口入😂舖头唔大,大约容纳到十数人,但感觉开扬舒服店员好nice 同helpful就算一个人相信都可以坐到好耐睇睇menu,选择唔算多第一时间系有点难拣既终于我拣左个all day breakfast 朋友要左个ham n cheese hot sandwich好快手,朋友杯咖啡就到左啦好似系跟餐加20蚊左右奶泡似乎系打粗左少,但个拉花仍然系好靓😍朋友饮落话唔错朋友份ham n cheese sandwich 望落已经开胃有种暖暖既感觉至于All day breakfast 其实我每次叫完都会后悔,因为觉得只系一个好贵既大杂烩😂但叫个下又好想食然而,今次呢个我觉得食得过老实,摆碟其实好一般,望落唔动人但佢个炒蛋几滑面包既烟轫同软硬度都好岩我心,岩岩好。唔会太干又唔会太硬,烟轫软熟同重点系佢收埋左粒芝士蘑菇好好......好好食❤️蕃茄都系值得欣赏既仲有佢个薯仔沙律唔会好似平时食既1 pat野咁,有粉少少粒状口感层次唔同晒!味道亦比平时食既好其他就一般常见野,无特别🤷🏻‍♀️特别值得一赞系佢每个餐都跟一
自从晚市禁堂食后 要相遇朋友既时间都被逼调早
朋友无啡不欢 机缘巧合下揾到呢间小店

差d揾唔到门口入😂
舖头唔大,大约容纳到十数人,但感觉开扬舒服
店员好nice 同helpful
就算一个人相信都可以坐到好耐

睇睇menu,选择唔算多
第一时间系有点难拣既
终于我拣左个all day breakfast

好快手,朋友杯咖啡就到左啦
好似系跟餐加20蚊左右
奶泡似乎系打粗左少,但个拉花仍然系好靓😍
朋友饮落话唔错

朋友份ham n cheese sandwich
望落已经开胃
有种暖暖既感觉

至于All day breakfast
其实我每次叫完都会后悔,因为觉得只系一个好贵既大杂烩😂
但叫个下又好想食

然而,今次呢个我觉得食得过
老实,摆碟其实好一般,望落唔动人
但佢个炒蛋几滑

同重点系佢收埋左粒芝士蘑菇

好好......好好食❤️
蕃茄都系值得欣赏既

味道亦比平时食既好

其他就一般常见野,无特别🤷🏻‍♀️
特别值得一赞系佢每个餐都跟一个汤,薯仔/南瓜汤
我同朋友都拣左南瓜汤
南瓜味香浓,汤稠而不腻

只系咁样食真系饱左d咁啰😂

一直坐佢甜品柜隔离,忍唔住口,蚂蚁人都系要叫返件蛋糕😍

应下节拣左个Christmas tree
外层系好浓士多啤梨味既朱古力脆,中间收埋左一粒大既士多啤梨🍓
底层系吉士挞
口感丰富

不过我个人认为如果吉士挞可改为柠檬挞之类口味较清新既味道,抵消上层朱古力脆脆既甜腻可能会更好

值得encore 既小店,下次试埋其他cake先😍
用餐时段
早餐