2023-03-03
难得放假 决定同屋企人入沙田行街落电梯见到一间装修清新既食肆 眼球即刻被吸引过去QUE 真系好cute门口甜品柜上面已经有小猫咪见价钱系沙田新城市黎讲又唔贵 决定入去一试原来唔止门口有猫 店内都仲有好多位置有猫猫摆设讲番食物 似系日式同西式fusion 菜其实食物同饮品都真系几有惊喜 拣几样重点讲啦🔸松叶蟹味噌甲罗烧意大利饭配海胆忌廉汁初时睇餐牌以为得一只平碟既份量 仲会担心太少但原来QUE系用碗上 同屋企人每人都分到好多而且蟹肉蟹膏加埋落海胆汁既忌廉饭 鲜味更加提升呢个饭打卡卖相味道都一流 正呀👍🏽 🔸软壳蟹意粉配松叶蟹肉及蕃茄忌廉汁蕃茄汁意粉通常都会过酸 但QUE配搭得啱啱好 每条意粉仲被大量蟹肉包住 食得好满足🔸鳗鱼玉子寿司搭可个造型就同墨西哥既taco 一样 而外层系天妇罗紫菜 咬落脆脆嘅 口感特别又好食🔸加贺培茶蛋糕一旧四方体 唔会过甜而且茶味超浓厚 好味道🔸草莓香桃沙冰🍧又一惊喜 饮落口超浓士多啤梨味 唔系人造果啲味 而系好似一啖食左好多粒士多啤梨咁 超香甜 好正👍🏽总结 QUE 环境舒服 食物又好食 而且店员服务态度好好尤其系男经理 见我地睇左餐牌好耐都未决定好叫咩 (因
落电梯见到一间装修清新既食肆 眼球即刻被吸引过去
🔸草莓香桃沙冰🍧
总结
QUE 环境舒服 食物又好食
而且店员服务态度好好
尤其系男经理 见我地睇左餐牌好耐都未决定好叫咩 (因为样样都好想试😛)
会主动黎同我地介绍 又会留意我地食野速度 唔会一下子上哂啲食物 完餐时又会问下我地食物质素 佢真系好有heart