朋友最近发现一间很好吃的四川菜, 酸菜石斑鱼非常足料好食。 特登约埋我一齐来试试😋😋😋餐厅嘅地点真系好方便就系喺登龙街, 我最钟意系呢边食嘢。 食肆都系比较有质素 ,排队搭䢂又有秩序。由于当日我比较热气有少许喉咙痛, 所以都调节咗酸菜鱼嘅辣度, 同埋叫咗啲唔辣嘅蔬菜。餐厅环境好舒服, 灯光柔和 ,每枱之间嘅距离好宽阔。 灯影鸭🦆平时食灯影牛肉就食得多,灯影就系鸭第一次食 ,鸭肉薄得透光而有肉香,最重要是不会有太多酱汁,辣得来不会很腻。酸菜石斑鱼(半份)🐟石班肉质结实弹牙, 口感嫩滑味道鲜甜, 应该系用新鲜石班鱼。因为今天身体较热气,不想吃太辣,店员特意帮调节麻辣度,汤头浓郁鲜味, 配搭不同嘅辣椒同埋酸菜,非常惹味。 配料仲有我好钟意嘅莴笋 👍👍👍 薯粉烟韧十分幼滑😋😋 吸收咗汤底嘅精华非常美味健康彩虹菜🌈🥗意想不到,这道菜原来那么好吃😋😋用咗好多唔同嘅蔬菜,包括:福建大枝椰菜花,、 椰菜丶 紫椰菜、红椒 、黄椒、 青椒。福建椰菜花有嚼口,唔容易煮烂, 味道爽口清甜。色彩缤纷的蔬菜,美观健康又美味。凉拌茄子烫过的茄子🍆,配上剁椒、葱丝、辣椒油、酱油。微微的香辣,惹味开胃

餐厅环境好舒服, 灯光柔和 ,每枱之间嘅距离好宽阔。

灯影鸭🦆

酸菜石斑鱼(半份)🐟

健康彩虹菜🌈🥗
意想不到,这道菜原来那么好吃😋😋

凉拌茄子

• 酸菜石斑鱼