2018-05-30
石门以前系一个工商业区,冇咩人认识,唔系要返工都唔会踏足以个地方,几年后变左住宅工商业区,起了商场,住宅,令到石门更多人认识,亦多了好多餐厅。京瑞广场有分1,2期,格离就系石门站,好方便,亦设有停车场,方便驾驶人士。朋友好钟意食西餐,所以今日去揾了一间西餐厅食晚饭,门口望入去,已经感觉到好有情调,坐位宽敞,亦设有梳化位。我们各自点了Dinner set 店员先送上餐前热辣辣面包,面包外脆内软,面包好软熟,加埋牛油仲正之后店员好快送上罗宋汤酸中带甜,加上大量蔬菜,让咪道层次口感一样丰富。茄子肉酱千层面($128)未食已经闻到好香蕃茄味,蕃茄肉酱唔会好咸,千层面底下铺上茄子,千层面每层都夹有蕃茄肉酱,非常美味。芝士焗龙虾(半只)配意大利饭($168)芝士焗龙虾焗得好入味,意大利饭粒粒弹牙,好creamy,好好味。另加了一款小食-焗芝士肉酱薯角($48)炸得金黄香脆,薯角放上芝士肉酱去焗,入口超浓郁芝士肉酱味。
我们各自点了Dinner set
之后店员好快送上罗宋汤
酸中带甜,加上大量蔬菜,让咪道层次口感一样丰富。
茄子肉酱千层面($128)
芝士焗龙虾(半只)配意大利饭($168)
另加了一款小食-焗芝士肉酱薯角($48)
炸得金黄香脆,薯角放上芝士肉酱去焗,入口超浓郁芝士肉酱味。