2024-08-01 150 浏览
1️⃣冬桂珍珠鲜奶茶(桂花乌龙) +红豆炎炎夏日,饮杯冰镇珍珠奶茶🧋真系好爽🤩乌龙茶带著淡淡嘅桂花香气,是我最钟意嘅奶茶配搭。2️⃣琥珀合桃个人对琥珀合桃系有情意结。钟意食但唔容易揾到啱自己口味。呢度甜度算是微甜,食多两粒都唔会觉得腻,而且几脆口,冇食到苦涩味,算符合我嘅口味☺️3️⃣无花果黑醋骨口味偏甜,夹起排骨时有少少拔丝,食落似系用咗黑糖🤔 酸味较弱,加上酱油调味,咸咸甜甜都几好味。4️⃣皮蛋三杯鸡香港嘅台式餐厅,比较少食到皮蛋三杯鸡呢种配搭,又几啱feel😙 一上枱见到酱汁仲滚紧气泡,热辣辣好正,流晒口水🤤 鸡肉几入味,三杯鸡灵魂酱油好惹味,配白饭一流!5️⃣蜜姜脆鳝外表炸皮薄脆,都系偏甜口味嘅菜式,内里鳝肉嫩白,一啲都唔腥。好适合钟意口味偏甜人士。6️⃣招牌牛白汤牛肉面汤底奶白香浓,配料亦都几多。几钟意上面串炸豆卜,浸满汤汁一齐食,好满足!牛肉片睇落好新鲜,切纹几靓,食落唔会好「鞋」。面条不过不失👍🏻 整体嚟讲几满意👍🏻
1️⃣冬桂珍珠鲜奶茶(桂花乌龙) +红豆
炎炎夏日,饮杯冰镇珍珠奶茶🧋真系好爽🤩
乌龙茶带著淡淡嘅桂花香气,是我最钟意嘅奶茶配搭。

2️⃣琥珀合桃

3️⃣无花果黑醋骨