2023-04-18
将军澳愈来愈多新开的食肆,感觉选择愈来愈多,希望摆脱美食沙漠的名字。想食泰国菜唔一定要去九龙城,今次拣左间位于宝林站新都城3期的Yolo,见到Openrice 的评语原来以前系食西餐,最近餐牌转左泰国菜,即刻试试先。首先讲左舖头环境先,环境清静好啱倾计或情侣黎食饭,侍应都非常有礼貌,非常加分。望住个餐牌,虽然唔算选择好多,但大部分人会食的都有,我地因为贪心又想食串烧,又想食虾饼,所以叫左个大拼盘^^,加左个青咖喱牛加配印度薄饼,仲有必食的马拉盏炒通菜。个拼盘有串烧(鸡/猪),单骨咸蛋黄鸡奕,番薯条,泰式沙律同肠仔,肠仔个味似泰式鱼饼的味,充满柠檬叶的香味,串烧的沙嗲汁好食,花生味重。个青咖喱牛肋条配印度薄饼好夹,不过配饭的话应该更好,超好送饭。然后个通菜都好食,唔会好老,整体感觉不错,都建议大家黎试。