3天前
平时好少食印度菜,今日特等嚟试下Chicken Tikka $148鸡肉切得大件,表面金黄色,香气扑鼻。经过多种香料腌制,辣味适中。鸡肉保持住嫩滑嘅口感,搭配薄饼或者直接食都非常美味。Paneer butter masala $118酱汁入面有大量方形嘅芝士,芝士质感滑嫩、味道浓郁,但唔会觉得咸。芝士嘅柔滑口感同酱汁配搭得恰到好处,每一啖都充满奶香同埋香料味。搭配薄饼 Naan 一齐食,好饱肚~Garlic Naan $37薄饼naan外脆内软,带有蒜香,薄饼用嚟沾masala 酱汁非常合适!Boondi Raita $48呢个系一个酸酸甜嘅乳酪,里面有脆口嘅 boondi。 店员同我地讲印度人会将呢个乳酪捞姜黄饭食,会有另一种口感;而如果捞啲辣酱汁,仲可以有效减少辣味。呢间餐厅平日嘅 lunch menu 都几抵食,星期日仲有 $198 嘅 buffet,可以试到多款美食。此外,佢哋仲提供到会餐饮服务,如果对印度菜有兴趣,真系值得一试!
Chicken Tikka $148
Paneer butter masala $118