2021-03-17
星期日约左女朋友去马鞍山行街睇戏。睇完戏5点半行左一个圈,女朋友话肚饿,咁就系附近话间良心店食。🤣比较多人推介既就系呢间puzzle dining!入到去,职员安排左个window sit俾我地。😍我地都好钟意坐window sit,虽然望出去系行人路同马路,但因为果度人唔多,所以都唔会觉得d人行黎行去会唔舒服。🤣食物方面,就真系非常好食,价钱绝对合理,而且服务都好好!我地叫左2个小食,一个risotto,一杯啤酒,一个甜品。全部都正。🤩咸蛋黄单骨鸡翼 8件 ($68)咸蛋黄味超重,超好食!!!😋而且个皮炸得好脆,D肉又滑。绝对系高质之作。烟肉芝士焗薯皮 ($68)芝士味都几浓,而且好香。配上小小既烟肉,唔会觉得咸,份量调配得几好,令个味道恰到好处!😋龙虾汁意大利饭配天妇罗虾 ($148)龙虾汁个味都好突出,个饭好烟韧!😋再配上三只虾味十足既天妇罗虾, 将成个饭升华左。呢个真系十分推介!🤩和你sweet ($158)佢地甜品既名全部都改得好正🤣一上枱觉得摆得好靓,好吸引。呢个系甜品拼盘,有3件泡芙,3件迷利Mango Cake, 香蕉,1件窝夫同一个雪糕筒😋每样都不错!1664 ($7
咸蛋黄单骨鸡翼 8件 ($68)
烟肉芝士焗薯皮 ($68)
龙虾汁意大利饭配天妇罗虾 ($148)
和你sweet ($158)
1664 ($78/glass)
呢度有好多酒可以拣,有啤酒,日式清酒,红酒,白酒。我地就拣左1664啤酒,佢仲有得拣tower,岩晒几个朋友过黎饮下酒吹下水食下小食。😍
最后一提,虽然佢价钱系偏高小小,但佢免收加一!食到咁饱,埋单果阵都觉得价钱好合理,唔会贵。🤗最欣赏系佢地员工既态工真系超好,走果阵每经过一个员工,佢都会同你讲再见,而且介绍餐单都好详尽,觉得服务拍得住酒店级数!🤣