喺愉景新城行完街,想揾间日式餐厅食嘢,见到鸟山名,餐牌望落都几吸引,一于试下环境好舒服,又大又阔又干净,周围嘅日式布置都几靓,好有身处日本嘅感觉广岛蚝锅($148) - 广岛蚝大大只,配菜份量大款式多,有唔同嘅菇、豆腐、几款野菜、洋葱等,汤亦清甜特选碎葱吞拿鱼蓉丼($198) - 料理长推介季节性食品,大大碗吞拿鱼蓉配山药嘅丼饭,食材新鲜,珍珠米又粒粒分明,简单配wasabi同鼓油食已好滋味水蜜桃乳酪沙冰($32)、百香果红茶(加配价$17) - 杯沙冰系料理长推介嘅季节性饮品,咁吸引当然忍唔住嗌,水蜜桃同乳酪味好夹,甜度啱啱好,咁热嘅天气饮沙冰好爽;百香果红茶又香又解渴苹果雪葩($62) - 原个苹果上,卖相吸引、苹果味又香又浓,口感绵滑,高质鸟山名提供嘅食物同饮品,种类极多,料理长推介嘅季节性美食、佐油小食、刺身、寿司、沙律、串烧、锅物、炉端烧、各式甜品、酒精饮品、特饮,果汁等等等等,选择又多又吸引,店员有礼貌,做嘢又爽手,服务好好,用餐体验好好

鸟山名提供嘅食物同饮品,种类极多,料理长推介嘅季节性美食、佐油小食、刺身寿司、沙律、串烧、锅物、炉端烧、各式甜品、酒精饮品、特饮,果汁等等等等,选择又多又吸引,店员有礼貌,做嘢又爽手,服务好好,用餐体验好好