2020-11-29
观塘工厦餐厅林立,工厦餐厅比普通地铺多一份宽敞同悠闲,少一份车来车往嘅繁忙,Add Some Thai Restaurant就系其中一个例子。餐厅以木系装修为主,拥有工厦餐厅一向嘅寛阔座位,相信就算坐满食客亦唔觉挤拥。-是晚同男朋友叫左个二人套餐,好彩无另加小食,原来份量全部都好多。-沙律配上泰式特色汁够醒胃,柚子酸中带甜,开胃清新。-冬荫功上枱时侍应会问要唔要帮手分汤,非常细心。海鲜有虾、蚬、鱿鱼等等,份量至少有四碗,但略为偏咸偏辣,唔太食得辣嘅朋友要注意。-属于热食既小食拼盘上菜速度非常快,果然食物唔太够热。虾片脆身,牛肉粒略韧,虾饼感觉面粉过多,海鲜春卷过于油腻。拼盘整体水准一般。-软壳蟹炸得酥脆香口,每只size都颇大;黄咖哩唔会太辣,味道浓郁;手抓饼至少有7-8件。值得推介!-通菜炒得非常爽口,配上马拉盏特别惹味,亦唔会过咸。-饮品方面叫左一杯冻奶茶及椰青,两杯均中规中矩。椰青偏大,甜味较淡;奶茶为泰式奶茶,但份量略小。Add some Thai系一个能够舒服晚餐既好地方,枱同枱之间相隔颇远,倾计都唔会点比隔离枱听到,nice!
沙律配上泰式特色汁够醒胃,柚子酸中带甜,开胃清新。
属于热食既小食拼盘上菜速度非常快,果然食物唔太够热。
通菜炒得非常爽口,配上马拉盏特别惹味,亦唔会过咸。
饮品方面叫左一杯冻奶茶及椰青,两杯均中规中矩。
椰青偏大,甜味较淡;奶茶为泰式奶茶,但份量略小。