2024-03-18
今晚朋友话想食咖喱,话想我同佢一齐去试尖沙咀嘅tagline, 咁我当然奉陪啦。我哋大约6:00左右去到,由于时间比较早,系今晚嘅第一枱客。坐低后,侍应为我哋奉上餐前小食薄脆饼后,我哋点咗以下菜式.烤鸡肉串($188):两串烤好嘅鸡串竖立咁送上嚟,旁边仲有沙律菜,卖相唔错。侍应示意我哋为鸡串影相之后佢会帮忙将啲肉拆落嚟。我哋影完一轮相之后,就可以开动喇。烤鸡串肉嘅份量好多,唔会烤得太干。烤鸡同新鲜爽脆嘅沙律菜夹杂住咁食,减低油腻感。咖喱羊肉($168):酱汁类嘅食物点都会比较浓味啲,所以同烤饼一齐食就啱啱好喇。羊肉粒有大概八粒左右,都唔少,而部位系比较瘦嘅部位,啱晒要keep fit既人士。我哋叫咗中辣,都唔会觉得好辣,下次可以挑战大辣。松露芝士烤饼($58):烤饼一拎埋嚟嘅时候已经闻到浓烈嘅松露味,香喷喷。烤饼松软得来带少少烟靭。配埋咖喱一齐食,好夹。Mango lassi($48): 又系我最钟意饮嘅印度饮品!芒果味浓郁,酸酸maymay,可以中和返口腔中嘅咖喱味。侍应喺整餐晚饭入边都好殷勤有礼,值得一赞。
烤鸡肉串($188):两串烤好嘅鸡串竖立咁送上嚟,旁边仲有沙律菜,卖相唔错。 侍应示意我哋为鸡串影相之后佢会帮忙将啲肉拆落嚟。我哋影完一轮相之后,就可以开动喇。烤鸡串肉嘅份量好多,唔会烤得太干。烤鸡同新鲜爽脆嘅沙律菜夹杂住咁食,减低油腻感。
侍应喺整餐晚饭入边都好殷勤有礼,值得一赞。