2009-05-07 34 浏览
昨天同朋友庆祝生日,原本打算去尖沙咀食扒的,但太贵,其中一个朋友提议来这里,于是就转了来这里,我都唔知原来呢度有间意大利餐厅,订左8点,餐厅不是好多人,四周都是灯串,好有情调,灯光柔和,环境不是好大,但都几舒服.我们四个人叫了三个主菜,每个主菜加30元可跟餐汤及前菜:三个忌廉汤-好味㖞,不过我觉得咸左少少,可能太多烟肉的关系,但都几大碗及rich的餐饱一篮-有四条面包条,ok,五个细细个的面包,都几香脆好味,四件多士,好香好脆,食完面包及饮完汤都饱饱地主菜:西冷牛扒-都好大块,几淋及多汁,配黄芥辣及薄荷酱食,好入味,好香口呀.有些配菜,薯蓉等羊鞍-呢个我觉得肥左少少,但都不太酥,味道都好味,几大份,有些薯菜及红萝卜粒用蕃茄汁煮,几特别鹅肝饭-仕应说可以把鹅肝整烂跟饭一起食,会冇咁油,但我地冇将全部都整碎,留返一件系咁食,好脆,都几特别,d饭又有鹅肝味.好味好饱啦,但我地再叫了两个甜品一齐食,一个火焰焦糖炖蛋,一个心太软个心太软都几好味,配了朱古力慕丝食,但中间的朱古力酱不是好流出嚟,不会太甜,好味呀火焰焦糖炖蛋好靓呀,点著左有火,我们当生日蛋糕同朋友切,哈哈!味道都好味,焦糖好脆及炖蛋

我们四个人叫了三个主菜,每个主菜加30元可跟餐汤及前菜:

主菜:

火焰焦糖炖蛋好靓呀,点著左有火,我们当生日蛋糕同朋友切,哈哈!味道都好味,焦糖好脆及炖蛋不会太甜.

呢度的服务好好,成日都有仕应帮你加水,所有的菜来到,都有仕应会问你要不要黑胡椒,其它配料等,朋友说去洗手间的时间见到原来餐厅不算大,但有好多仕应的,所以服务真的好好.

2009-05-06