2023-05-02 35 浏览
今日收工约左朋友去土瓜湾食饭,唔熟呢区,上openrice揾下有咩地方岩食,见到系新楼盘楼下开的WM Café & bar评价都唔错,决定同朋友试下。好彩都无拣错,因为餐厅楼底好高,简约设计的环境令人感到好舒服,而且仲要以坐出露台,望住车水马龙的城巿街巿,别有一番风味。重点系唔会热,可以慢慢享受环境及朋友的欢乐时光!巴马火腿柚子油醋蕃茄仔沙律前菜沙律份量好足,沙律菜款虽然唔算多,但胜在够新鲜,好爽脆甜。黑松露酱薯条香脆可口的薯条,外脆内软腍,再配以黑松露,真系好香,好正。海虾蒜片柠檬海盐酱意大利粉海虾数量唔少,肉质好Q弹爽脆,食落好鲜甜,完全无雪藏味,蒜香味浓郁,令人好有食欲,意大利粉软硬度适中,好味!WM泰式红咖哩手撕猪薄饼手撕猪肉好嫩滑,唔会柴,而且仲要好香咖哩味,但又唔会盖晒原有的鲜肉味,唔错。薄饼皮好薄,仲要好脆,大大份,两个人完全食唔晒!店员仲要好细心和安排上菜,令我地食得好开心,好满足地享受呢餐,值得再试!

巴马火腿柚子油醋蕃茄仔沙律

黑松露酱薯条
香脆可口的薯条,外脆内软腍,再配以黑松露,真系好香,好正。

海虾蒜片柠檬海盐酱意大利粉

WM泰式红咖哩手撕猪薄饼