2022-11-16 691 浏览
今日lunch来到位于启岸一楼嘅WM Cafe & Bar,见新店开张一于帮衬下。餐厅楼底好高,而且餐厅面积都几大,仲有埋露台添。装潢走英伦风格,有啲红色砖墙,又有啲绿植物墙,餐厅两边都系落地玻璃非常光猛开扬,整个感觉都系好舒服,大赞!下午时段有set lunch,价钱由$68-128,有一个主菜,跟一个餐汤同一杯热饮,亦可以加钱升级饮品和加配小食/甜品。都算几抵食,而且仲免收加一添!香煎牛柳配红酒烧汁 (配意粉)$98牛柳点左半成熟,虽然望上去比较生,但完全冇血水,而且系劲淋!个烧汁同牛柳都比较淡口,啱晒我个人口味,意粉都做得唔错。WM 烤大啡菇牛油果芝士汉堡配炸薯条 $98个汉堡有大啡菇、牛油果、芝士、蕃茄、生菜,配上少许蛋黄酱。整体感觉比较健康,味道合乎预期,好适合素食者或追求健康人士👍🏻餐汤选择左WM龙虾蟹肉汤,汤比较浓稠,味道唔错。另外+$20 点左个巴马火腿田园沙律,入面除左沙律菜仲有有凯撒酱 、芝士 、脆面包粒。最后仲+$20 点左个自家制心太软,味道唔错,可能因为放耐左,切开时已经冇流心了。总结:餐厅环境非常棒,lunch set免加一几抵食,下次试吓晚市,夜晚嘅环境应

冻意式泡沫咖啡
冻鲜奶咖啡
香煎牛柳配红酒烧汁 (配意粉)$98
香煎牛柳配红酒烧汁

WM 烤大啡菇牛油果芝士汉堡配炸薯条 $98
WM 烤大啡菇牛油果芝士汉堡配炸薯条

餐汤选择左WM龙虾蟹肉汤,汤比较浓稠,味道唔错。
WM龙虾蟹肉汤
巴马火腿田园沙律

自家制心太软

总结:餐厅环境非常棒,lunch set免加一几抵食,下次试吓晚市,夜晚嘅环境应该更上一层楼!

食物:❇️❇️❇️❇️
环境:❇️❇️❇️❇️❇️