2023-06-09 90 浏览
📍Fuze Bar中环德己立街40号好利商业大厦2楼环境舒适,吹水好地方!1️⃣Snowball $88 🌕🌕🌕🌕🌕我嗌嘅,因为钟意甜啲、易入口就嗌咗呢杯~味道似系加咗cream soda嘅益力多,酒精唔多,轻松应付😎。[Advocaat, Lemonade]2️⃣Whiskey Sour $138🌕🌕🌕🌑🌑上面有奶泡,酒精重,酸、烈到饮一啖就会打个冷震🥶。 3️⃣Corpse Reviewer No. 2 $108 🌕🌕🌕🌕🌑除咗我之外嘅3个同事都话呢杯最好饮,酸酸哋几fresh、中度酒精。 4️⃣Blue Hawaii $108 🌕🌕🌕🌑🌑中度酒精、酸酸甜甜 💭我个人喜好:Snowball > Corpse Reviewer No. 2 > Blue Hawaii > Whiskey Sour💭第一次落老兰跟同事去咁楼上酒吧算,唔想比人yo~呢间一去到唔系好多人,环境偏暗,有neon light点缀,整体会有cyber嘅感觉💕。音乐嘅音量啱啱好,可以带动气氛之余,又唔会太嘈杂妨碍倾计。重点系老细 & bar tender都好热情,一嚟就叫我哋出bar枱同佢饮杯、走𠮶阵再饮多
📍Fuze Bar
中环德己立街40号好利商业大厦2楼

环境舒适,吹水好地方!

1️⃣Snowball $88 🌕🌕🌕🌕🌕

2️⃣Whiskey Sour $138🌕🌕🌕🌑🌑
上面有奶泡,酒精重,酸、烈到饮一啖就会打个冷震🥶。 [Bourbon, Simply Syrup, Lemon, Egg White]

除咗我之外嘅3个同事都话呢杯最好饮,酸酸哋几fresh、中度酒精。 [Bombay Sapphire London Dry Gin, Absinthe, Martini Dry Vermouth, Cointreau, Lemon]

4️⃣Blue Hawaii $108 🌕🌕🌕🌑🌑
中度酒精、酸酸甜甜 [Bacardi Rum Carta Blanca, Blue Curacao, Pineapple, Coconut Milk]

第一次落老兰跟同事去咁楼上酒吧算,唔想比人yo~呢间一去到唔系好多人,环境偏暗,有neon light点缀,整体会有cyber嘅感觉💕。音乐嘅音量啱啱好,可以带动气氛之余,又唔会太嘈杂妨碍倾计。重点系老细 & bar tender都好热情,一嚟就叫我哋出bar枱同佢饮杯、走𠮶阵再饮多杯,仲问我哋口味,我话钟意饮甜啲嘅就调咗杯士多啤梨奶味嘅酒😂,味道唔错~唔知Classic cocktail嗌咩好都不妨同bar tender讲你嘅口味,tailor-made一杯!👍🏻